Τελευταία Νέα
Πολιτική

Putin: Σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη η Ελλάδα – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου

tags :
Putin: Σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη η Ελλάδα – Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου
Θα έχει συναντήσεις με τον ΠτΔ, Πρ.Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος από αύριο θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστηρίζει ότι «οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας».
Επιπλέον, υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα.
«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφοροποίηση των διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας, η οποία θα αυξήσει την σταθερότητα των προμηθειών και συνεπώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά» αναφέρει στο άρθρο του ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος προαναγγέλλει τη ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών, με την συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Ο Putin θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα υπογραφεί μια σειρά διμερών συμφωνιών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Ο Putin αναμένεται να φτάσει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα συνοδευόμενος από ομάδα υπουργών και επικεφαλής μεγάλων ρωσικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Από το αεροδρόμιο, θα μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Ακολούθως, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, θα γίνουν οι βασικές συνομιλίες, που συνδέονται με την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα.
Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, Putin και Τσίπρας θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.
Νωρίς αύριο το βράδυ, ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο ενώ θα του παραθέσει επίσημο δείπνο ο Πρ.Παυλόπουλος.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος, συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Τον Putin θα υποδεχθεί στις Καρυές ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος θα βρίσκεται στον Άθω από αύριο.
Η επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιο Όρος.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο Putin πρόκειται να αναχωρήσει για τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης