Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας προς Putin: Στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία

Τσίπρας προς Putin: Στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία
Ο Putin υποστήριξε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν καλές προοπτικές
«Στρατηγική επιλογή» της Ελλάδας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ενίσχυση της πολυεπίπεδης, διμερούς σχέσης με τη Ρωσία, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Ο έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε με τη σειρά του τον ρώσο πρόεδρο, οποίος έφτασε πεζή από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου προηγήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Παράλληλα, στην εθιμοτυπική προσφώνηση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε, απευθυνόμενος στον ρώσο πρόεδρο, τόνισε ότι επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς η χώρα γυρίζει σελίδα και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
«Η επίσκεψη σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων μας και την ισχυρή βούληση μας αυτές οι σχέσεις να αναβαθμιστούν», σημείωσε, ακόμα, ο έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός τρέφει βαθιά συναισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης προς τον λαό της Ρωσίας.
Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι επαφές και οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και τη Ρωσίας στο ανώτατο επίπεδο, με φόντο το «Έτος Ελλάδας στη Ρωσία».
Ο Putin υποστήριξε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες, κάνοντας ίσως έναν έμμεσο υπαινιγμό στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν καλές προοπτικές.
«Πρέπει να εξελίξουμε τα καλά συνθήματα που έχουν οι δυο λαοί μας σε απτά οικονομικά αποτελέσματα όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε αμοιβαίες επενδύσεις στην τεχνολογία και τις υποδομές», ανέφερε ακόμα ο ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης