Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στις 2-6 Ιουλίου

Πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στις 2-6 Ιουλίου
Ο έλληνας πρωθυπουργός αποδέχτηκε τη σχετική πρόσκληση του κινέζου ομολόγου του, Li Keqiang
Την είδηση ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, μεταδίδει το ΑΠΕ, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Κίνας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει πενθήμερη επίσημη επίσκεψη μεταξύ 2 και 6 Ιουλίου, όπως έγινε γνωστό απόψε από αρμόδια κυβερνητική πηγή, αποδεχόμενος τη σχετική πρόσκληση του κινέζου ομολόγου του, Li Keqiang, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco, στις 8 Απριλίου 2016.
Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια ισχυρή άνθηση, καθώς οι επενδύσεις του ασιατικού γίγαντα στη χώρα μας είναι σημαντικές, με κυριότερη τη συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ.
Παράλληλα, από κινεζικής πλευράς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για άλλες επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις, όπως στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπου όμως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Κινέζους να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αυτόνομη πορεία τους όσον αφορά τις μεταφορές μέσω σιδηροδρόμου στη χώρα μας.
Άλλοι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, άλλα λιμάνια κ.ά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης