Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο – Στόχος του Τσίπρα η φυγή προς τα εμπρός

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο – Στόχος του Τσίπρα η φυγή προς τα εμπρός
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Συνεδριάζει σήμερα στις 15:00 μετά το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για πρώτη φορά μετά το Eurogroup της 24/5 και κύριο μέλημα του πρωθυπουργού είναι να δώσει το σήμα έτσι ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να αρχίσει να διαχειρίζεται την επόμενη ημέρα και κυρίως τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, η οποία θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ, αναμένεται να βρεθεί ο «οδικός χάρτης» για την επόμενη ημέρα.
Αφού γίνει ένας απολογισμός των έως σήμερα διαπραγματεύσεων, θα γίνει συζήτηση επί των νομοσχεδίων που πρόκειται να κατατεθούν εντός των επόμενων ημερών αλλά και του σχεδιασμού για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική.
Ο πρωθυπουργός εκτιμάται πως θα υποστηρίξει πως η χώρα έχει αφήσει τα δύσκολα πίσω της, ότι έχει περάσει σε μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και πως πλέον το κρίσιμο κομμάτι για την κυβέρνηση είναι να κυβερνήσει τον τόπο και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα θέματα.
Για αυτό το λόγο ο κ.Τσίπρας αναμένεται να δώσει εκ νέου οδηγίες στους υπουργούς του για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνεργασία ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το κυβερνητικό έργο, βάζοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια περί άμεσου ανασχηματισμού.
Σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την προώθηση πέντε νομοσχεδίων που θα έρθουν στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για τον αναπτυξιακό νόμο, τα αδήλωτα κεφάλαια, το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, την επέκταση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και τις δημόσιες συμβάσεις.
Είναι σαφές πως η φυγή προς τα εμπρός είναι η μοναδική πορεία επιβίωσης της κυβέρνησης Τσίπρα.
Διότι θα πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα έως το φθινόπωρο, όταν και έρχεται η δεύτερη αξιολόγηση (με κύριο θέμα τα εργασιακά) να έχει αναστρέψει σε μεγάλο βαθμό το αρνητικό για αυτήν κλίμα.
Για αυτό το λόγο και η κυβέρνηση βιάζεται να καταθέσει το νομοθετικό της έργο προκειμένου να δώσει το δικό της στίγμα, τη δική της ατζέντα.
Να καταστήσει σαφές το αφήγημα της για την επόμενη ημέρα, να δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει.
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να αποδείξει είναι ότι η διακυβέρνηση της φέρνει αποτελέσματα, ότι βελτιώνει τα πράγματα ή ότι τουλάχιστον δρομολογεί τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Κάτι που αν μη τι άλλο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης