Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Οι αριστερές ιδεοληψίες μπορεί να γίνουν η «κερκόπορτα» για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί

Κεφαλογιάννης: Οι αριστερές ιδεοληψίες μπορεί να γίνουν η  «κερκόπορτα» για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί
«Οι προσπάθειες των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί δείχνουν μόνο έλλειψη σεβασμού σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», υποστηρίζει ο Μ. Κεφαλογιάννης
Την εκτίμηση ότι «οι αριστερές ιδεοληψίες και ελαφρότητες μπορεί να γίνουν οι κερκόπορτα για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί» εκφράζει σε ανακοίνωση του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ειδικότερα, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Ξυδάκη για την Αγιά Σοφιά, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε:
«Η Αγιά Σοφιά είναι το διαχρονικό Σύμβολο της Ορθοδοξίας. Ο φάρος όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών. Από το 1934 είναι μουσειακός χώρος κάτι που έχουν σεβαστεί όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις.
Οι προσπάθειες των τουρκικών αρχών να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί δείχνουν μόνο έλλειψη σεβασμού σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δείχνουν έλλειψη σεβασμού στις θρησκευτικές ελευθερίες.
Ο κ. Ξυδάκης δήλωσε ότι ‘’δεν είναι τίποτα τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο στην Αγιά Σοφιά”.
Τραγικό είναι ότι ο κ. Ξυδάκης είναι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.
Τραγικό είναι ότι ο πρωθυπουργός μετά από αυτή τη δήλωση δεν έχει απαιτήσει την παραίτησή του και τον διατηρεί στη θέση του.
Οι αριστερές ιδεοληψίες και ελαφρότητες μπορεί να γίνουν, δυστυχώς, η ‘’κερκόπορτα’’ για να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης