Τελευταία Νέα
Πολιτική

Neue Zürcher Zeitung: Οι παλινωδίες του Τσίπρα έχουν εξασθενήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Απογοητευμένοι οι ψηφοφόροι του

Neue Zürcher Zeitung: Οι παλινωδίες του Τσίπρα έχουν εξασθενήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Απογοητευμένοι οι ψηφοφόροι του
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ριζοσπαστική αναδιάρθρωση στο ΣΥΡΙΖΑ αποβλέποντας στη διατήρηση της εξουσίας αναφέρει η ελβετική εφημερίδα
Την θέση ότι οι παλινωδίες του Τσίπρα έχουν εξασθενήσει το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, επισημαίνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ριζοσπαστική αναδιάρθρωση στον ΣΥΡΙΖΑ αποβλέποντας στη διατήρηση της εξουσίας».
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας με τίτλο «ένα νέο κόμμα εξουσίας για την Ελλάδα» υπογραμμίζει ότι «οι παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν εξασθενήσει τον ΣΥΡΙΖΑ». «Προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα στο μέλλον θέλει να μετατρέψει τη μαρξιστική λέσχη συζητήσεων σε ένα κόμμα εξουσίας.
Η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας στην αρχή του 2015 και οι εξεγέρσεις και οι συνθηκολογήσεις, με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας ξάφνιασε τους συμπατριώτες του, έπληξαν σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προκειμένου να μαζέψει νέες δυνάμεις ο Τσίπρας θέλει να αναδιαμορφώσει τον αλλοτινό συνασπισμό κατακερματισμένων μαρξιστικού προσανατολισμού ομάδων σε ένα νέο αριστερό κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως υπογραμμίζεται, «οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένοι και έχουν παραιτηθεί», ωστόσο «δεν μεταπηδούν στους ριζοσπαστικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ»
«Για την πολιτική επιβίωση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας το να αντέξει την αντίφαση μεταξύ αριστερής ρητορικής και εφαρμογής μιας επιβληθείσας από έξω πολιτικής λιτότητας» καταλήγει η Neue Zürcher Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης