Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Το αίτημα για εκλογές πιέζει την κυβέρνηση - Η κοινωνία θέλει να απαλλαγεί από τον Τσίπρα

Γεωργιάδης (ΝΔ): Το αίτημα για εκλογές πιέζει την κυβέρνηση - Η κοινωνία θέλει να απαλλαγεί από τον Τσίπρα
"Η ύφεση συνεχώς θα βαθαίνει", σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη
«Το αίτημα για εκλογές πιέζει την κυβέρνηση ήδη» και «γίνεται επίκαιρο γιατί το ζητάει η κοινωνία πρωτίστως, όχι γιατί το ζητάει η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Όπως είπε, «η κοινωνία θέλει πια να απαλλαγεί από τον κ. Τσίπρα και η Νέα Δημοκρατία έρχεται να εκφράσει αυτό το αίτημα».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η πρόταση της ΝΔ είναι άμεση εφαρμογή όλων των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για μεγάλη μείωση των φόρων με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών.
Εκτιμά ότι είναι παντελώς αδύνατο με αυτά τα μέτρα να έρθει ανάπτυξη οικονομική στην Ελλάδα, λέγοντας πως «η ύφεση συνεχώς θα βαθαίνει και η φτώχεια συνεχώς θα μεγαλώνει».
Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, σημείωσε ότι θα φέρνουν αποτελέσματα και είναι χαρμόσυνο το γεγονός της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, όμως έγινε με 2,5 χρόνια καθυστέρηση και έχουν στερήσει στην ελληνική οικονομία χιλιάδες θέσεις εργασίας, ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.
Όπως αναφέρει, «για να μπορέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις να αποδώσουν θέλουν ένα διάστημα ωρίμασης, περίπου τρία με πέντε χρόνια.
Αρα, τώρα θα γίνει η ιδιωτικοποίηση, αλλά έπειτα από τρία χρόνια θα αρχίσει να φαίνεται στην οικονομία η διαφορά.
Κατά συνέπεια, ο χαμένος χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ είναι που του στερεί τώρα την ανάπτυξη».
Ακόμη, μίλησε για παρερμηνεία της δήλωσής της για το θέμα με τις offshore, ενώ μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι έγινε «ξέπλυμα», προσθέτοντας ότι «η πρώτη ρύθμιση έγινε για να μπορέσουν να ρυθμίσουν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τις όποιες εκκρεμότητες έχουν με τις offshore».
Σχετικά με το θέμα της απλής αναλογικής, ανέφερε ότι θα παραμείνει σταθερός στην πρώτη του θέση, ήταν πάντοτε υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων, εξηγώντας ότι «στην Ελλάδα, αν φτάσουμε σε απλή αναλογική, δεν θα έχουμε ξανά ποτέ σταθερή κυβέρνηση και η Ελλάδα θα βυθιστεί στην αναρχία».
Τέλος, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, είπε πως διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου υπουργού αυτής της κυβέρνησης και ότι «η κίνησή του να μειώσει όλη τη διδασκαλία των Αρχαίων στο Γυμνάσιο, οι παρεμβάσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση, το ξήλωμα του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια, καθώς και πλήθος άλλες παρεμβάσεις αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος έχει έρθει για να καταστρέψει ό,τι καλό έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Φίλη ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το «Παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι αποτελεί  μια πολύ επικίνδυνη δήλωση, «γιατί για πρώτη φορά μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αμφισβητεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συνέρχονται ελεύθερα όπου νομίζουν», προσθέτοντας ότι «είναι όμως και δείγμα θράσους το ότι οι άνθρωποι που έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ στις διαδηλώσεις τολμούν να εκφράζουν τέτοιες απόψεις.
Εάν κάποιοι είχαν αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να πάνε, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο Σύνταγμα, μόνο και μόνο για τις δηλώσεις του κ. Φίλη, πρέπει να είναι εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης