Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Αδιάβλητη και στεγανή η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών – Θα επανεκκινήσουν τα μεγάλα έργα

Μαξίμου: Αδιάβλητη και στεγανή η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών – Θα επανεκκινήσουν τα μεγάλα έργα
Βάσει του χρονοδιαγράμματος, οι προσφορές για το διεθνή διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 4 Αυγούστου
Τον οδικό χάρτη αλλά και τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στην πρωινή σύσκεψη του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός επανέλαβε πως η όλη διαδικασία υποβολής και έλεγχου των φακέλων προσφορών είναι τελείως στεγανή και αδιάβλητη, καθώς όλα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος, οι προσφορές για το διεθνή διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 4 Αυγούστου, με το τελικό στάδιο ελέγχου των προσφορών να αναλαμβάνει να το διεκπεραιώσει η Singular Logic, η εταιρεία δηλαδή που αναλαμβάνει και τις εκλογές.
Ωστόσο, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αρκούνταν να δηλώσουν πως υπάρχει ενδιαφέρον για το διεθνή διαγωνισμό, χωρίς όμως μπαίνουν σε άλλες λεπτομέρειες.
Οι ίδιες πηγές πάντως ξεκαθάριζαν πως όσοι ήδη κατέχουν τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, διαφορετικά, όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, «κλείνουν αμέσως».
Όπως εξηγούσε η ίδια πηγή, οι υπάρχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβελείας, δεν διαθέτουν άδεια από την 1/1/2016, καθώς δεν υπάρχει απόφαση ανανέωσης, και ως εκ τούτου αν επιθυμούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν, θα πρέπει να προσέλθουν με φάκελο στο διαγωνισμό.

Ανακοινώνει μεγάλα έργα ο πρωθυπουργός

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε και η αυριανή παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την δίκαιη ανάπτυξη, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Κυβερνητικές πηγές ανάφεραν πως πέρα από τον οδικό χάρτη για την δίκαιη ανάπτυξη, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την επανεκκίνηση μεγάλων έργων εθνικής σημασίας, όπως οδικοί άξονες, ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του θα αφορά τα αναπτυξιακά εργαλεία, όπως τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα απαριθμήσει έργα τα οποία είχαν σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από επαναδιαπραγμάτευση των όρων στις συμβάσεις ή εύρεση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, εξασφαλίζεται η επανεκκίνηση και η ολοκλήρωση τους.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης