Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη Ναι ή ΟΧΙ;

Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη Ναι ή ΟΧΙ;
Η Νέα Δημοκρατία θα φθάσει στην επιτυχία αν γίνει ο κύριος εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας
Η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Ιανουάριο. Όμως, η Νέα Δημοκρατία ως κομματικός μηχανισμός που επιθυμεί να κερδίσει την εξουσία, μάλλον θα επιζητούσε μία υποψηφιότητα με τα χαρακτηριστικά του Αντώνη Σαμαρά ή μία υποψηφιότητα με πιο κεντρώα χαρακτηριστικά η οποία όμως δεν υπήρχε στις τάξεις της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει τώρα να ...πατήσει σε δύο βάρκες για να φέρει το κόμμα του στην εξουσία.
Η μία, να αρνηθεί αυτό που είναι και η άλλη βάρκα, είναι να αγκαλιάσει όλους τους ψηφοφόρους ανεξάρτητα της ιδεολογικής τους ταυτότητας.
Η κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως την καλύτερη επιλογή για το μέλλον της χώρας. Όμως το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, ίσως και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της, προσπαθούν να πουν στην κοινωνία ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που γνωρίσατε ως υπουργό, ο οποίος υλοποίησε κυβερνητικές αποφάσεις που είχαν ως κύριο άξονα πολιτικής το Δημόσιο Τομέα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη μάλλον δεν ταιριάζει στα χρώματα του κόμματος ως φιλελεύθερος ή ως νέο- φιλελεύθερος.
Η Νέα Δημοκρατία φοβάται το καινούργιο και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να δημιουργούν περιβάλλον αποκλεισμού από τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων του Δημόσιου Τομέα και των συνταξιούχων.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει εντοπίσει το αδύναμο σημείο του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και με την πρώτη ευκαιρία στη Βουλή, του απευθύνει το ερώτημα.
Τι θα κάνετε με τους δημοσίους υπαλλήλους; Θα τους απολύσετε ;
Είναι πρόδηλο ότι η Νέα Δημοκρατία αν θέλει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτό θέλει η κοινωνία.
Όλοι ξέρουν ότι η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας του αντιπαραγωγικού Δημόσιου Τομέα που σπαταλά τον πλούτο που παράγει ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό ξέρει η κοινωνία των πολιτών που πληρώνει φόρους για να συντηρείται ο κρατικός μηχανισμός, που το μόνο που θέλει είναι να πληρώνεται στην ώρα του ενώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, αλλά συνεχίζουν την εργασία τους υπό αυτές τις συνθήκες.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κινητοποιήσει τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που είναι άνεργοι και ας αφήσει τους εργαζόμενους του κράτους στο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε 12 μήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν περικοπές μισθών για να μη γίνουν απολύσεις.
Πολύ σύντομα όλοι θα κατανοήσουν ότι χωρίς την ιδιωτική πρωτοβουλία που παράγει, δεν θα είναι εφικτό να συντηρηθεί ο δημόσιος τομέας με τη σημερινή του μορφή.
Η Νέα Δημοκρατία θα φθάσει στην επιτυχία αν γίνει ο κύριος εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας βάζοντας κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας. Κερδίζει αυτός που είναι ικανός και όχι εκείνος ο επιχειρηματίας που βρίσκει τα μονοπάτια επικοινωνίας προς την εξουσία.
Πρέπει να θυμηθούμε ότι η Νέα Δημοκρατία ως πολιτικός σχηματισμός επιβιώνει διότι έμαθε να αντιγράφει, ενώ υπάρχει πλήρη αδυναμία να φέρει κάτι το καινούργιο και διαφορετικό.
Ακόμη και η εκλογή προέδρου με τη διαδικασία της κάλπης ήταν μια καινοτομία άλλου κόμματος, ενώ η Νέα Δημοκρατία υποχρεώθηκε να ακολουθήσει τις εξελίξεις.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πλέον δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες μέχρι τις επόμενες εκλογές καθώς ο κεντρώος χώρος χάθηκε η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά όπως και η ατόφια Αριστερά πήγαν ... περίπατο στην εξοχή.
Με λάθος πολιτικά εργαλεία δεν μπορεί να φθάσεις στον επιθυμητό στόχο.
Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις δεν είναι σε επίπεδα που θα τις εξασφαλίσουν τη νίκη.
Η Νέα Δημοκρατία έχει μια επιλογή να αποδεχτεί το καινούργιο και ότι εκφράζει ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκη.
Η νίκη της Ν.Δ δεν θα έρθει από τα λάθη της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η λογική του ώριμου φρούτου πέρασε ανεπιστρεπτί.
Η νίκη της παράταξης θα έρθει απ αυτά που θα κάνει η ηγεσία της και κυρίως να βάλλει τα πολιτικά της σημάδια για την αναγέννηση του ιδιωτικού τομέα.
Τα σχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή της απλής αναλογικής δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν και κυρίως αυτόν που πιστεύει ότι ο διακόπτης της οικονομίας πρέπει να γυρίσει στον on.
Ένας τρόπος υπάρχει και είναι η μικρότερη φορολογία για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα.

Νίκος θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης