Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρχίζουν από σήμερα οι επαφές Τσίπρα για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση

Αρχίζουν από σήμερα οι επαφές Τσίπρα για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση
Πρώτη συνάντηση με τον Π. Καμμένο στις 17:00 το απόγευμα
Τον κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο ανοίγει από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο στις 17.00 το απόγευμα.
Την Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Θα ακολουθήσει στις 16:00 το απόγευμα συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ για τις 18:00 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί θα λάβει χώρα η συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η πρόταση που αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς προβλέπει απλή αναλογική με διατήρηση του πλαφόν του 3% και δυνατότητα για το πρώτο κόμμα ή τον κυβερνητικό συνασπισμό να επωφελείται ενός bonus κάποιων εδρών εφόσον υπερβεί το 40%.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να διασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, τουλάχιστον 200 βουλευτών, προκειμένου να εφαρμόσει το νέο εκλογικό νόμο από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης