Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Είμαστε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής – Υπάρχει ηττοπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης (ΝΔ): Είμαστε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής – Υπάρχει ηττοπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχει σκοπιμότητα στην αλλαγή του εκλογικού νόμου επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πίσω στις δημοσκοπήσεις είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση ότι η ΝΔ τάσσεται σταθερά υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής διότι πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα έχει σταθερότερες κυβερνήσεις διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
«Η ΝΔ παγίως εδώ και δεκαετίες είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής.
Και είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής διότι θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο έχουμε σταθερότερες κυβερνήσεις στη χώρα.
Το πιστεύουμε δε αυτό είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε τις εκλογές.
Διερωτώμεθα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε τη δυνατότητα να αλλάξει αυτόν τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής με το μπόνους στο πρώτο κόμμα πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 2015 δεν το έκανε και το κάνει τώρα, που είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις.
Προφανώς επειδή τον έχει καταλάβει ηττοπάθεια» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Χατζηδάκης
Στο ερώτημα αν υπάρχει πίσω από αυτή την κίνηση πολιτικός δόλος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «προφανώς υπάρχει σκοπιμότητα».
«Για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πάνω απ’ όλα το κομματικό του συμφέρον.
Δεν φτάνει η ζημιά που έχει κάνει στο οικονομικό επίπεδο όπου μας έταξε τα χίλια μύρια και αντί να πάμε εμπρός πήγαμε πίσω και ξαναβρεθήκαμε στο πηγάδι της ύφεσης, επιχειρεί να κάνει κι αυτή τη ζημιά στο πολιτικό επίπεδο με έναν νόμο ο οποίος δεν θα υπηρετήσει το συμφέρον της πατρίδας, κατά την άποψή μου τουλάχιστον.
Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει προκύψει από έναν νόμο ενισχυμένης αναλογικής και πάλι στις συνθήκες της κρίσης δεν είναι σταθερή, όπως δεν ήταν και η προηγούμενη κυβέρνηση εν τοις πράγμασι, όπως αποδείχθηκε με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Φανταστείτε να πάμε και σε απλή αναλογική έτσι όπως την περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό τον κατακερματισμό δυνάμεων που έχουμε σήμερα με 8 κόμματα, πόσα έχουμε στη Βουλή, πόσα θα έχουμε στη συνέχεια.
Και ποια κατάσταση θα υπάρξει.
Αν αυτό θα συντελέσει στο να ξεπεράσουμε την κρίση ή όχι το αφήνω στη σκέψη και στην κρίση του κάθε ακροατή.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία πολιτική σκοπιμότητα λόγω του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πίσω στις δημοσκοπήσεις και αντιγράφουν τις πρακτικές Κουτσόγιωργα.
Είναι ηλίου φαεινότερο» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης