Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Γιατί ο Τσίπρας δεν έφερε πέρσι τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση

Γεννηματά: Γιατί ο Τσίπρας δεν έφερε πέρσι τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση
Δεν θα προτείνω, θα πάω να ακούσω είπε η κα.Γεννηματά αναφερόμενη στην αυριανή συνάντηση της με τον πρωθυπουργό
Το ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός δεν έφερε πέρσι τη συζήτηση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και για τη συνταγματική αναθεώρηση διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι στην αυριανή συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα προτείνει, αλλά θα ακούσει.
«Σημασία έχει να ακούσουμε από την κυβέρνηση τι σχεδιάζει.
Τώρα βλέπουμε το πυροτέχνημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Βγαίνει ο κάθε Υπουργός και λέει άλλα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Γεννηματά.
«Γιατί δεν το έκανε πέρυσι;, όταν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων βρίσκονταν στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Έχεις 254 βουλευτές που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, γιατί δεν αλλάζεις τον νόμο, για να διασφαλίσει αυτή η Βουλή μία κυβέρνηση συνεργασίας;» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας το ερώτημα που τον περασμένο Ιούλιο είχε θέσει στον Πρωθυπουργό και εξέφρασε εκ νέου την απορία, «γιατί θέλουμε αλλαγή του εκλογικού νόμου;».
Ερωτηθείσα για τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, υπενθύμισε ότι, είχαν καταθέσει πρόταση νόμου για την απλή αναλογική, συμπληρώνοντας ότι η παράταξη υποστηρίζει θερμά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι υποστηρίζει «το σπάσιμο των μεγάλων εδρών».
Αναφορικά με το bonus των εδρών, σημείωσε ότι, «υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι ένα κόμμα θα μπορούσε να πάρει μπόνους 20 – 30 εδρών, όταν πιάσει ένα ποσοστό της τάξης του 40%», ενώ σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ βλέπει θετικά την ψήφο από τα 17 χρόνια.
Εμφανίστηκε κάθετα αρνητική στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, τονίζοντας ότι, «είναι μεγάλο λάθος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά τώρα εκλογές».
«Εμείς τότε είπαμε ότι χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, συνεργασίας, να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία και όχι συμφωνία ηττημένου.
Τέσσερις φορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές, χωρίς να λυθούν τα προβλήματα» είπε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως «εθνικός στόχος είναι να βγούμε από τα μνημόνια, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης