Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μαξίμου σήμερα Θεοδωράκης, Λεβέντης για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση

Στο Μαξίμου σήμερα Θεοδωράκης, Λεβέντης για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση
Ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς
Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Υπό τη σκιά του Brexit και των παρενεργειών του τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00 το μεσημέρι με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και στις 13:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη.
Αν και ο πρωθυπουργός επιθυμεί να λάβει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για τις επικείμενες αλλαγές, οι συναντήσεις που είχε χθες με Γεννηματά, Μητσοτάκη και Κουτσούμπα κάθε άλλο παρά σε αυτήν την κατεύθυνση συγκλίνουν.
«Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος εξυπηρετεί την ανάγκη για σταθερές κυβερνήσεις, επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα μπορούσε να συζητήσει μόνο την ψήφο στους ομογενείς και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι  «εκλογικό νόμο με δόσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε», υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση και ότι είχε μια διερευνητική συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει βάση συναίνεσης και ότι δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης