Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πολιτική συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία αποτελεί η απλή αναλογική

Μητσοτάκης: Πολιτική συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία αποτελεί η απλή αναλογική
«Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο Μητσοτάκης
Την άποψη, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να συζητήσει με την Ευρώπη για μία νέα συμφωνία με την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια βραδινής τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Star την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η απλή αναλογική αποτελεί πολιτική συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία.
Αναφορικά με το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ο Μητσοτάκης ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία «πλήρωσε» πολιτικά τον ΕΝΦΙΑ.
Συμπλήρωσε όμως, ότι κατά την γνώμη του ένας φόρος κατοχής στα ακίνητα είναι απαραίτητος, «όχι όμως στο ύψος του ΕΝΦΙΑ».
Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στο να φοροδιαφεύγουν όλοι στην Ελλάδα σήμερα.
Ερωτηθείς για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν, ο ίδιος ανέφερε πως θα πρέπει να περιλαμβάνουν ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
«Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο Μητσοτάκης.
Για τον ίδιο, πραγματική μεταρρύθμιση αποτελεί απελευθέρωση της Παιδείας από τα κρατικά δεσμά.
Αναφορικά με τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, ο Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρω πως μπορώ να φέρω επενδύσεις που θα δημιουργήσουν δουλειές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις φέρει.».
Όλοι έχουν τις ευθύνες τους, όπως και οι μεγάλοι επιχειρηματίες που πρέπει να επενδύουν στη χώρα και στις επιχειρήσεις τους, τόνισε ο ίδιος.
Είπε, ότι δεν πιστεύει πως θα πρέπει να ισχύσει μόνον ένας, ενιαίος φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας αντ' αυτού την ανάγκη κλιμάκωσης των συντελεστών.
Όπως είπε ο Μητσοτάκης, οι επιδοτήσεις για το επιχειρείν αποτελούν λογική άλλων εποχών.
Τα φορολογικά κίνητρα ίσως είναι προτιμότερα, όπως επίσης και τα κίνητρα προς εταιρείες που δίνουν μετοχές στους εργαζομένους τους.
Όπως είπε, τον Σεπτέμβριο του 2016 θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση, για να προσθέσει, ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές».
Για τον ίδιο, ο πρωθυπουργός φέρεται να τορπιλίζει τη συναίνεση για να προωθήσει το δικό του κομματικό συμφέρον.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο, ενώ υποσχέθηκε, πως όσοι πιάστηκαν με πλαστά πτυχία θα πρέπει να φύγουν από τον δημόσιο τομέα.
Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος, ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα των καταθέσεων στις εμπορικές τράπεζες.
Όπως υποστήριξε, «με τους χειρισμούς [του πρώην ΥΠΟΙΚ] Βαρουφάκη, εξαϋλώθηκε η αξία των μετοχών των τραπεζών που είχε το ΤΧΣ».
Τα λεγόμενα «συστημικά» κόμματα μπορεί τελικά να φέρονται πιο υπεύθυνα και σοβαρά από άλλους «σωτήρες» της πολιτικής, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Για τον Μητσοτάκη, σήμερα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα: «Οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα».
Ο ίδιος προσέθεσε, με αφορμή τη συμμετοχή του σε πρόσφατη σύνοδο της «Λέσχης Bilderberg», ότι θα χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία που του δίνεται για να μιλάει για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε, ότι διαπιστώνει μία αλλαγή στην κοινωνία, ενώ θεωρεί «ξεκάθαρο το προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης