Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, S. Gabriel – «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακάμψει»

Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, S. Gabriel – «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακάμψει»
Τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας συνοδεύουν 40 εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Sigmar Gabriel, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον ΠτΔ, Πρ.Παυλόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Η Ελλάδα πρέπει να ανακάμψει και η Γερμανία δεν θα αρνηθεί να τη βοηθήσει αν της ζητηθεί» είναι το «ισχυρό μήνυμα», σύμφωνα με τoν γερμανικό Τύπο, που μεταφέρει στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος. 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) φθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από περισσότερους από 40 Γερμανούς επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως τονίζει το γερμανικό περιοδικό Focus.
Προσθέτει, μάλιστα, ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Γερμανού υπουργού Οικονομίας στην ελληνική πρωτεύουσα, έπειτα από πέντε χρόνια.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γερμανών επενδυτών είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 
Συγκεκριμένα, στις 12:00 ο Gabriel θα συναντηθεί με τον Πρ.Παυλόπουλο ενώ στις 13:00 θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
Στις 18:30 ο γερμανός αντικαγκελάριος θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Gabriel θα έχει επίσης σειρά συναντήσεων με το οικονομικό επιτελείο και παράγοντες της ενεργειακής αγοράς.
Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.
Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση των κ. Σκουρλέτη και Σταθάκη και του αντικαγκελάριου Gabriel, με στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ελληνικών θεσμικών φορέων ενέργειας.
Αύριο Παρασκευή, οι Gabriel, Σταθάκης, Σκουρλέτης και Χαρίτσης θα συμμετάσχουν στο Ενεργειακό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, σε ξενοδοχείο της Αθήνας
Τον Gabriel συνοδεύουν 40 εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα. Κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν πως στόχος του είναι να προσφέρει στήριξη στις επιχειρήσεις αυτές και να ενισχύσει τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης