Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Χρειάζεται μία νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας – Να υπάρξει συνεργασία με Ρωσία και ΟΗΕ

Τσίπρας: Χρειάζεται μία νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας – Να υπάρξει συνεργασία με Ρωσία και ΟΗΕ
Η αρχιτεκτονική αυτή πρέπει να έχει στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων συγκρούσεων σε διεθνές επίπεδο
Για μία νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη έκανε λόγο από τη Βαρσοβία ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εν λόγω αρχιτεκτονική πρέπει να έχει στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων συγκρούσεων σε διεθνές επίπεδο.
Μάλιστα, στο πλαίσιο του νέου αυτού σχεδιασμού πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τη Ρωσία.
Συνεχίζοντας, επισήμανε το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στη Συμμαχία, καθώς αποτελεί πόλο σταθερότητας, δύναμη ειρήνης και εποικοδομητικού διαλόγου με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι με τον ίδιο τρόπο που η Συμμαχία επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της στρατιωτικά, θα πρέπει να επιδείξει την αποφασιστικότητά της και στο να παραμείνει δεσμευμένη στον διάλογο και στην επίλυση των διαφορών με ειρηνικά μέσα, απέχοντας από την απειλή ή την χρήση βίας, όπως προβλέπεται στην Ιδρυτική Συνθήκη της Ουάσιγκτον.
Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να μάθει από τα λάθη του, όχι για να δοθεί έδαφος στην επιθετικότητα, αλλά για να την αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης