Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναντήσεις Τσίπρα με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς στη σκιά της αναβολής της υπόθεσης Siemens

Συναντήσεις Τσίπρα με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς στη σκιά της αναβολής της υπόθεσης Siemens
Mε τη νέα Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα συναντηθεί στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός
Στον απόηχο της επ’αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens συναντάται σήμερα με δύο κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα στις 13:00 με τη νέα Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και στις 14:00 με τη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως αναφέρεται, οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων από τις δύο ανώτατες δικαστικές λειτουργούς.
Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση αυτή γίνεται υπό τη μεγάλη ενόχληση που εκφράζει το πρωθυπουργικό περιβάλλον κατόπιν της απόφασης για την αναβολή της υπόθεσης για το θέμα των «μαύρων ταμείων» με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος παραγραφής.
Από την πρώτη στιγμή, συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογράμμισαν πως υπάρχουν ευθύνες και ότι «εκείνοι στους οποίους θα καταλογιστούν, θα λογοδοτήσουν» ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για πειθαρχικές αλλά και για ποινικές ευθύνες.
«Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.  
Δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Η κυβέρνηση θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης υποστήριξε πως το υπουργείο Εξωτερικών δεν φέρει καμία ευθύνη, διαβεβαιώνοντας ότι «με κυβέρνηση Τσίπρα τίποτα δεν πρόκειται να παραγραφεί στην υπόθεση Siemens».

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ
Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
«Εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη.
Είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους» ανέφεραν κύκλοι από τη ΝΔ με το Μέγαρο Μαξίμου να συνιστά στη ΝΔ είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens.
«Tα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας», ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου.

Λοβέρδος: Όλα έχουν γίνει καφενείο
«Δεν κατηγορώ το ΥΠΕΞ.
Όλα έχουν γίνει καφενείο.
Από τον εκλογικό νόμο μέχρι τις συντάξεις» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι η αλληλογραφία και οι οχλήσεις από τη Δικαιοσύνη γίνονται από το 2015 και ότι για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος εμφανίστηκε ανεπαρκές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης