Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκιουλέκας (ΝΔ): Ο πολιτισμός είναι το βασικό όχημα για την ανάπτυξη και αναγέννηση της χώρας μας

Γκιουλέκας (ΝΔ): Ο πολιτισμός είναι το βασικό όχημα για την ανάπτυξη και αναγέννηση της χώρας μας
Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Γκιουλέκα
Ένα δείγμα παγκόσμιας αναγνώρισης της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας αποτελεί η απόφαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς να εγγραφεί ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ, όπως τονίζει ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Με αφορμή την εγγραφή του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει πως  «μεγάλη ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία για τη γη της Μακεδονίας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, έχει η απόφαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς να εγγραφεί ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ.
Η πόλη των Φιλίππων είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ανατολικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα μνημείο οικουμενικής αξίας και η απόφαση αυτή, η οποία μάλιστα ελήφθη ομόφωνα, αποτελεί άλλο ένα δείγμα παγκόσμιας αναγνώρισης της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας».
Ο ίδιος συγχαίρει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Καβάλας για τις επί σειρά ετών, συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες τους να έρθει αυτό το θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.
«Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως ο πολιτισμός είναι το βασικό όχημα για την ανάπτυξη και αναγέννηση της χώρας μας», καταλήγει ο κ. Γκιουλέκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης