Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Κοροϊδεύει η Κυβέρνηση τους δικαιούχους τους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

ΝΔ: Κοροϊδεύει η Κυβέρνηση τους δικαιούχους τους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
«Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κ.Ε.Α.»
Κοινή δήλωση πραγματοποίησαν ο Υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Σοφία Βούλτεψη, για το θέμα των Κοινωνικών Εισοδημάτων Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), καλώντας την κυβέρνηση να προστατεύσει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δικαιούχοι πολίτες επωμίστηκαν τις συνέπειες της έλλειψης προετοιμασίας και της ανικανότητας των αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, καθώς και ότι η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα των Κ.Ε.Π, και να μην τα φορτώνει στους υπαλλήλους.
Αναλυτικά, η κοινή δήλωση των βουλευτών της ΝΔ:

«Σε αποχή διαρκείας από τη διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α) - πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - προχώρησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο σύνολο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των 30 Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Οι εργαζόμενοι, μετά από συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς την Κυβέρνηση, ζητούν τον επανασχεδιασμό του Κ.Ε.Α. και την επανένταξή του με νέο απλοποιημένο διαδικαστικό τρόπο.
Τα προβλήματα των πολιτών που προσέφυγαν στα Κ.Ε.Π. για να ενταχθούν στο πρόγραμμα για το Κ.Ε.Α., αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π., ξεκίνησαν από την ημέρα έναρξης του προγράμματος στις 14 Ιουλίου, καθώς κανένα από τα Κ.Ε.Π. που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα, δεν μπόρεσε να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή, λόγω αδυναμίας του πληροφοριακού συστήματος.
Οι δικαιούχοι πολίτες, αλλά και οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π., επωμίστηκαν τις συνέπειες της έλλειψης προετοιμασίας και της ανικανότητας των αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών με μόνο αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία τους.
Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κ.Ε.Α.
Οφείλει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα του πιο καταξιωμένου θεσμού της Δημόσιας Διοίκησης, των Κ.Ε.Π., που η ίδια δημιούργησε και να μην τα φορτώνει στους υπαλλήλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης