Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Παρίσι ο Τσίπρας – Παρών ως παρατηρητής στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Στο Παρίσι ο Τσίπρας – Παρών ως παρατηρητής στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία συμμετέχει ο κ.Τσίπρας
Το παρών στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα δώσει σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός συμμετέχει στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Ο κ.Τσίπρας θα συμμετάσχει υπό το καθεστώς του παρατηρητή στη σύνοδο, η οποία ως κύριο αντικείμενο θα έχει την προετοιμασία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Επιπλέον, στην ατζέντα της συνόδου θα βρεθούν όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα, όπως το θέμα της ασφάλειας, το προσφυγικό αλλά και η οικονομία.
Από τη Σύνοδο θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi λόγω των τελευταίων εξελίξεων με αφορμή τον φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ενώ από την Κομισιόν το παρών θα δώσουν ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, F.Timmermann, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας F.Mogherini και ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις P. Moscovici.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα η άτυπη σύνοδος κορυφής των κρατών του ευρωπαϊκού νότου, στην οποία έχουν προσκληθεί η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης