Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες βολές Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου - Κομισιόν και Eurostat αρμόδιες για την ΕΛΣΤΑΤ

Νέες βολές Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου - Κομισιόν και Eurostat αρμόδιες για την ΕΛΣΤΑΤ
Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση από τον Επίτροπο Moscovici υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν
Την θέση ότι η Κομισιόν και η Eurostat είναι οι αρμόδιες αρχές για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχονιάς στέλνοντας ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου.
«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες [...]
Ωστόσο μας ανησυχούν δηλώσεις που γίνονται σε μέσα ενημέρωσης που αμφισβητούν την αξιοπιστία των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ.
Σε αυτό, αρμόδιες Αρχές είναι η Κομισιόν και η Eurostat» είπε ο κ.Σχοινάς υπογραμμίζοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι πεπεισμένες ότι «η ποιότητα των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ» για την επίμαχη περίοδο 2010 - 2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας».
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι οι Βρυξέλλες επί χρόνια υποστηρίζουν τον πυλώνα του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους, προσθέτοντας αιχμηρά ότι αυτό σημαίνει και «αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης».
Ο κ.Σχοινάς αναφέρθηκε και στις διαρροές που ήθελαν τον Επίτροπο Moscovici να έχει υπογράψει την πολύκροτη επιστολή της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση βιαστικά και χωρίς να γνωρίζει σοβαρά το περιεχόμενό της.
«Ο κ.Moscovici υπέγραψε και υποστηρίζει πλήρως την επιστολή της Επιτροπής.
Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής.
Η ποιότητα των στατιστικών δεν είναι δευτερεύουσας σημασία και η σημασία της αξιοπιστίας είναι προς το κοινό συμφέρον της ΕΕ και των χωρών» είπε ο κ. Σχοινάς, τονίζοντας ότι το θέμα θα τεθεί και στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται να βρεθεί και στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης με τον επίτροπο Moscovici στις Βρυξέλλες.
Εκεί αναμένεται να γίνει μια προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για την υπόθεση Γεωργίου καθώς τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες παραδέχονται ότι έχει επιβαρύνει το μεταξύ τους κλίμα και δεν βοηθά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης