Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Να συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τα κανάλια – Δεν μπήκαμε στα μνημόνια λόγω του Γεωργίου

Χρυσόγονος: Να συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τα κανάλια – Δεν μπήκαμε στα μνημόνια λόγω του Γεωργίου
Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου ήταν καταστροφικές για τον τόπο υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη να συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των τηλεοπτικών σταθμών επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως για πρώτη φορά έχουμε μια ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο κ.Χρυσόγονος αφού υποστήριξε ότι ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο αριθμός των αδειών και τα συναφή ζητήματα αποτελούν αντικείμενο δικαστικής κρίσης από το ΣτΕ, υποστήριξε ότι πρέπει να συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των τηλεοπτικών σταθμών.
«Χρειάζεται συμπλήρωση – οπωσδήποτε - του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών.
Πρέπει να συμπληρωθεί το καθεστώς αυτό με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό.
Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα προσωρινό κώλυμα, σύμφωνα με το οποίο αυτός κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, εάν έχει την ιδιότητα του μέλους ΔΣ ή διευθύνοντος συμβούλου ή προέδρου, θα πρέπει να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων αυτών μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα με αθώωση ή καταδίκη.
Το οριστικό κώλυμα, ότι εάν καταδικαστείς αμετάκλητα, μετά όχι μόνο εκπίπτεις από τις ιδιότητες αυτές, αλλά πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές σου - εάν έχεις -, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος χαρακτήρισε ότι είναι θετικό ότι η εν λόγω διαδικασία έγινε έστω και με 27 χρόνια καθυστέρηση.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Γεωργίου και την παρέμβαση της Κομισιόν, ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «υπάρχει μια ποινική υπόθεση κατά του κ. Γεωργίου, την οποία πρέπει να κρίνουν τα ποινικά δικαστήρια και οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, χωρίς να παρεμβαίνει στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως κανείς».
«Επί της ουσίας όσον αφορά στην υπόθεση Γεωργίου, υπάρχει ένα θέμα που δυνητικά μας αφορά όλους, για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια.
Στα μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή ο κ. Γεωργίου ή κάποιοι που μπορεί να βρίσκονταν πάνω ή πίσω από τον κ. Γεωργίου έστησαν κάποια συνωμοσία.
Αυτό είναι εκτός πραγματικότητας.
Δεν αποκλείεται ο κ. Γεωργίου να εφάρμοσε κάποιες μεθόδους δημιουργικής λογιστικής για να μετακινήσει - αυτό είναι προσωπική μου άποψη - μια ή δύο μονάδες του ΑΕΠ που σημαίνει κάποια δισεκατομμύρια ελλείμματος από το 2010 στο 2009 για να φανεί καλύτερη η κυβέρνηση Παπανδρέου και λίγο χειρότερη η κυβέρνηση Καραμανλή.
Τελικά, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι ότι και οι δύο κυβερνήσεις ήταν καταστροφικές για τον τόπο και βεβαίως όχι μόνο αυτές.
Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδρασαν κατ’ αποτέλεσμα, με καταστροφικό τρόπο για τον τόπο.
Στα μνημόνια μπήκαμε, διότι από δεκαετίες πριν, αργά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, η χώρα έχασε το παραγωγικό της μοντέλο» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης