Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξορμά στην κοινωνία η ΝΔ – Παρών ο Καραμανλής στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

tags :
Εξορμά στην κοινωνία η ΝΔ – Παρών ο Καραμανλής στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Στη ΔΕΘ ποντάρει η ΝΔ για να αρχίσει δυναμικά την αντεπίθεση της
Στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στις 16 Σεπτεμβρίου ποντάρει η ΝΔ προκειμένου να αρχίσει την ουσιαστική αντεπίθεση της στην κυβέρνηση.
Έχοντας «τον αέρα» των 10 μονάδων διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για το ΣΚΑΪ) η ΝΔ θα επιχειρήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες και πριν από την ομιλία του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να «καρπωθεί» της έντονης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης που εκφράζει η κοινωνία απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Για αυτό το λόγο η ΝΔ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια σειρά εκδηλώσεων από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, κίνηση, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει τη ΝΔ πιο κοντά στην κοινωνία και κυρίως να δείξει στους πολίτες ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική δύναμη, έχοντας να παρουσιάσει και να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η οποία θα είναι η πρώτη του ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παρών στην ομιλία του θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, ο οποίος είθισται να παρίσταται σε όλες τις ομιλίες των προέδρων της ΝΔ στη ΔΕΘ.
Στην ομιλία αυτή η ΝΔ έχει ρίξει όλο της το βάρος.
Όχι μόνο διότι ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει δριμεία επίθεση και να στηλιτεύσει τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Αλλά κυρίως για να παρουσιάσει το δικό του αφήγημα, τη δική του πρόταση για το πώς η χώρα θα καταφέρει επιτέλους να βγει από τα μνημόνια και την κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στην ανάγκη να μειωθεί η φορολογία, και κυρίως ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ.
Και σε αυτό ακριβώς το σημείο εδράζεται το ενδιαφέρον, καθώς θα πρέπει να απαντήσει και να τεκμηριώσει το που θα βρει τα χρήματα για να προχωρήσει σε αυτές τις μειώσεις.
Και αυτή είναι η πραγματική πρόκληση του κ.Μητσοτάκη.
Να παρουσιάσει μια διαφορετική, εναλλακτική από τη σημερινή, κυβερνητική πρόταση, η οποία παράλληλα θα είναι κοστολογημένη, ρεαλιστική και επιπλέον θα συμβάλει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Από τη ΝΔ διαμηνεύεται πως ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει με ειλικρίνεια και δεν θα κοροϊδέψει κανέναν.
Είναι η πράγματι η στιγμή της αλήθειας για τον κ.Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης