Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα σπάνε, αντί να τα βρουν στην Κεντροαριστερά – Γεννηματά: Προχωράμε με αυτούς που θέλουν

Τα σπάνε, αντί να τα βρουν στην Κεντροαριστερά – Γεννηματά: Προχωράμε με αυτούς που θέλουν
Η Κεντροαριστερά χρειάζεται μπέσα και πίστη στο εγχείρημα υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Στο πολεμικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία 24ωρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού αναφορικά με τη συμπόρευση τους για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στέλνοντας το μήνυμα πως «προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν».
«Δώσαμε χρόνο στο Ποτάμι να αποφασίσει που ανήκει.
Αν ανήκει στην κεντροαριστερά ή έχει άλλες επιδιώξεις.
Και φαίνεται πως η ηγεσία του δε θέλει» υπογράμμισε μιλώντας στο Real Fm η κα.Γεννηματά, η οποία έκανε λόγο για σκοπιμότητες από την πλευρά του Ποταμιού.
«Είναι φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις υπάρχουν σκοπιμότητες, κάπου αλλού θέλουν να πάνε.
Είναι προφανές ότι κατευθύνονται να γίνουν συμπλήρωμα.
Εμείς δε θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η Κεντροαριστερά χρειάζεται μπέσα και πίστη στο εγχείρημα».
«Εδώ τελειώνει αυτή η κατάσταση.
Προχωράμε με αυτούς  που θέλουν και μπορούν» υποστήριξε η κα.Γεννηματά ενώ τη δυσφορία του για τη στάση του Ποταμιού εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Διέκρινα πολιτικές υπεκφυγές, παλινωδίες σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα και βλέπω και σε αυτό το θέμα ότι δεν δέχεται, για παράδειγμα, την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, που και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης την είχε ζητήσει δημόσια πολλές φορές, λέγοντας τώρα ότι θέλει κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ.
Αυτή η λογική των παλινωδιών δεν μπορεί να βγάλει πέρα την χώρα και τον χώρο» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρέπει δηλαδή ακόμη και σήμερα να αφεθούν στην άκρη συλλογικές και προσωπικές ανασφάλειες, περιχαρακώσεις και εγωισμοί για να προχωρήσουμε με στόχο μια ισχυρή προοδευτική παράταξη».
Ο νέος γύρος έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης (μετά από αυτόν που ξέσπασε την Κυριακή με τις δηλώσεις των Θεοδωράκη, Γεννηματά) εκδηλώθηκε χθες κατόπιν της ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των δύο πλευρών – ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – με αφορμή τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθηθεί για να υπάρξει συνέχεια.
Στην ουσία του πράγματος, η βασική πολιτική διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι στο πλαίσιο της αναζήτησης εθνικής συνεννόησης σε μείζονα θέματα Το Ποτάμι εξαιρεί από μια κυβερνητική πρόταση το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπεριλαμβάνει τη ΝΔ, θέση με την οποία διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ πρέπει να αποκλειστούν από μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.
Σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι, το οποίο μετρά περίπου δύο χρόνια πολιτικής ζωής, καλείται να λάβει τις αποφάσεις του για το ίδιο του το μέλλον.
Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια.
Στην πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για το ΣΚΑΪ, Το Ποτάμι λαμβάνει 1,5% στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που αν μη τι άλλο σηματοδοτεί το τέλος της αυτόνομης πολιτικής πορείας του.
Συνεπώς το Ποτάμι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστεί είτε με τη ΝΔ είτε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Γεγονός που με τη σειρά του δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει σενάρια διάσπασης και αποχώρησης στελεχών που ενδεχομένως διαφωνούν με την επιλογή της ηγεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης