Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Σάββατο 17/9 η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο το συνέδριο

tags :
Το Σάββατο 17/9 η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο το συνέδριο
Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Το επικείμενο κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 με 16 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 17/9.
Η συνεδρίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο Divani Caravel ενώ τις εργασίες θα ανοίξει με την ομιλία του στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί το κυβερνών κόμμα καλείται να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις και την οπτική του ύστερα από 1,5 χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας και κατόπιν μιας σειράς συμβιβασμών αλλά και γιατί θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του για το ποιες πολιτικές λύσεις, και ποια πολιτική πορεία προκρίνει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξέλθει της κρίσης η χώρα.
Ενδεικτικό άλλωστε των αλλαγών που έχουν επέλθει στην ίδια τη φυσιογνωμία και στην ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγκριση με το προηγούμενο, πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έγινε το 2013.
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, τασσόταν αναφανδόν κατά του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας ενώ οι πολιτικές διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος προέρχονταν ως επί το πλείστον από την Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη, ο οποίος πλέον βρίσκεται εκτός κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης