Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η Ευρώπη δεν θα δεχθεί την πρόταση Τσίπρα για το χρέος

Θεοδωράκης: Η Ευρώπη δεν θα δεχθεί την πρόταση Τσίπρα για το χρέος
Το Ποτάμι δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός στις επόμενες εκλογές είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την άποψη ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να δεχθεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την απομείωση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική συμφωνία όλων των πολιτικών αρχηγών πάνω σε μια εθνική πρόταση.
«Η Ευρώπη δε θα δεχτεί την πρόταση Τσίπρα για το χρέος.
Όπως δε θα δεχτεί την πρόταση Μητσοτάκη για το χρέος.
Όπως δε δέχτηκε και την πρόταση Σαμαρά.
Θα δεχτεί, κάποια στιγμή, μια μεγάλη πολιτική συμφωνία στην Ελλάδα.
Η συζήτηση για το χρέος δε γίνεται στα υπόγεια αλλά στα Κοινοβούλια των χωρών.
Είναι πολύ σημαντικό εκεί να γνωρίζουν ότι Τσίπρας, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Μητσοτάκης, είναι όλοι μαζί στην υπόθεση του χρέους.
Όποιος γνωρίζει από διαπραγματεύσεις, ξέρει ότι αυτή η ισχύς εν τη ενώσει είναι απαραίτητη» τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι συμφωνεί με τη θέση Δραγασάκη ότι «κανείς δεν περιμένει να γίνει σοβαρή συζήτηση για το θέμα πριν το τέλος του 2017».
Αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του Ποταμιού, ο κ.Θεοδωράκης είπε «αν υπάρξει θέμα εκλογών ή θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο Κίνημα ή θα κατέβουμε ως Ποτάμι».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβουμε ως συμπλήρωμα οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος του παρελθόντος» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ωστόσο εκτίμησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο καθώς «ο κ. Τσίπρας δεν θα κάνει εκλογές, αν δεν εξασφαλίσει ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον προς αυτόν, στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, στην εκκλησία, και σε όλους τους τομείς όπου νομίζει ότι μπορεί να επηρεάζει τον κόσμο».
Μιλώντας για την επομένη μέρα των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, και τις συνεργασίες που θα χρειαστούν για να κυβερνηθεί ο τόπος ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι μετά τις εκλογές είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις πάνω σε θέσεις, όχι με βάση πόσες σε καρέκλες θα πάρει ο καθένας.
«Μετά τις εκλογές τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να κάνουν προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.
Αυτή είναι μια κουβέντα που δεν πρέπει να γίνεται με όρους ανταλλαγής τύπου 4-2-1 όπως έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά πρέπει να γίνονται με βάση τις προτάσεις του κάθε κόμματος.
Το Ποτάμι έχει μια ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική ατζέντα με πρώτο θέμα τη σύγκρουση με το κομματικό κράτος, κάτι που μας έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία.
Τα υπάρχοντα μεγάλα κόμματα και οι αποφάσεις τους σε σχέση με τη διόγκωση του δημοσίου μας έφεραν εδώ που είμαστε» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης