Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η Ευρώπη να σταματήσει να υπνοβατεί στη λάθος κατεύθυνση – Χρειάζεται νέο όραμα

Τσίπρας: Η Ευρώπη να σταματήσει να υπνοβατεί στη λάθος κατεύθυνση – Χρειάζεται νέο όραμα
Χρειαζόμαστε μια κοινωνική Ευρώπη, με ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία για όλους είπε ο πρωθυπουργός
Την θέση ότι η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να υπνοβατεί στη λάθος κατεύθυνση διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την άφιξη του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.
«Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη είναι ένα νέο όραμα και μια συμπαγή ατζέντα για αλλαγή.
Χρειαζόμαστε μια κοινωνική Ευρώπη, με ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία για όλους, για τους νέους της και όλους τους πολίτες της.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να μπορεί να διαχειρίζεται τη μετανάστευση αποτελεσματικά και με ανθρωπιστικό τρόπο
Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν πρέπει να κάνει η Ευρώπη είναι να συνεχίσει να υπνοβατεί προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η σημερινή σύνοδος είναι η πρώτη συζήτηση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και εκφράζοντας την ελπίδα του «ότι θα βρούμε ένα κοινό βήμα, ένα θετικό βήμα».
Η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ του διπλασιασμού τόσο της διάρκειας όσο και των πόρων του πακέτου Juncker, υποστηρίζει ότι κάθε βήμα ενίσχυσης της άμυνας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και της εσωτερικής ασφάλειας, θα πρέπει να συνοδεύεται από μια ουσιαστική αναβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής και του διεθνούς ρόλου της ΕΕ και υπογραμμίζει ότι το προσφυγικό πρέπει να επιλυθεί στη βάση της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη και της δίκαιης κατανομής των βαρών της προσφυγικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης