Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης (ΝΔ): Χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια

Μητσοτάκης (ΝΔ): Χρέος μας είναι  να σταθούμε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη  στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη
«Χρέος μας σήμερα, χρέος της Νέας Δημοκρατίας, είναι πρωτίστως να σταθούμε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια - αυτή η οποία έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση - στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων».
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 81η Δ.Ε.Θ., ο οποίος παρέστη σήμερα στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη.
 Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «θα ακούσετε, σήμερα το βράδυ, λίγες στοχευμένες εξαγγελίες, για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικογένεια. Υπάρχουν, όμως, και μια σειρά από παρεμβάσεις, που δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος και οι οποίες σηματοδοτούν από πλευράς πολιτείας την ανάγκη να στηρίξουμε αυτούς οι οποίοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες και επωμίζονται το πολύ μεγάλο κόστος, αλλά - τολμώ να πω - και την πολύ μεγάλη χαρά να έχουν πολλά παιδιά.
Γιατί τα παιδιά είναι ευλογία».
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη όσες και όσους συνεισέφεραν σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Πολυτέκνων να αποκτήσει και να ανακαινίσει τα γραφεία, ενώ  το μετάλλιο το οποίο του δώσανε το αφιέρωσε στη μνήμη της μητέρας του, της Μαρίκας Μητσοτάκη.
 Περαιτέρω, σημείωσε ότι «εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000.
 Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε για λόγους, πρωτίστως, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα. 1,4 είναι οι τελευταίες στατιστικές, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό».
Αυτό το πρόβλημα, όπως ανέφερε, , δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους, αλλά πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν αποφασίζουν καν να κάνουν το δεύτερο παιδί ή το τρίτο παιδί ή δεν μπορούν καν να κάνουν το πρώτο παιδί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης