Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Να ριχθεί άπλετο φως στα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες

tags :
ΝΔ: Να ριχθεί άπλετο φως στα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες
Ιστορική ημέρα η σημερινή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα τόνισε ο Μ. Βορίδης
Να πέσει άπλετο φως και να δοθούν όλες οι δέουσες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά η ΝΔ.
Σε έκτακτη συνέντευξη ο Κ.Τσιάρας, γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ζήτησε να γίνει συνολική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί αίτημα του πολιτικού συστήματος, στο οποίο δεν ανταποκρίνεται η κυβερνητική πλειοψηφία.
«Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την κλήση των υπερθεματιστών για τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους.
Τελικώς, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν, με αίτημα της μειοψηφίας, που έκανε χρήση των δυνατοτήτων που της δίνει ο κανονισμός της Βουλής» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος,  ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση σύρεται από τη μειοψηφία.
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα» είπε από την πλευρά του ο Μ.Βορίδης, τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος, η προέλευση και τρόπος απόκτησης των χρημάτων των υπερθεματιστών.
«Αυτό που υπήρξε η ναυαρχίδα της κυβέρνησης για την διαφάνεια και τη δημοκρατία, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλει να συζητηθεί» είπε ο κ.Βορίδης, ο οποίος ερωτηθείς για τη σύνδεση της υπόθεσης της Attica Bank με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε  ότι «εάν ισχύει ότι η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα, για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, με τα χρήματα να προέρχονται από δάνεια της ίδιας τράπεζας, δείχνει πως Σπίρτζης, Καραμπάτσος, κυβέρνηση, Καλογρίτσας και 5μελής επιτροπή φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης