Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή – Η πρώτη αντιπαράθεση μετά τη ΔΕΘ

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή – Η πρώτη αντιπαράθεση μετά τη ΔΕΘ
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθούν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία
Μια ακόμα μετωπική σύγκρουση αναμένεται να έχουν σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη τους ευθεία αντιπαράθεση μετά τη ΔΕΘ.
Η πολιτική αντιπαράθεση εκτιμάται ότι θα είναι εφ’όλης της ύλης παρά το γεγονός ότι αντικείμενο είναι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία.
Είναι προφανές πως η συζήτηση δύσκολα θα περιοριστεί στα θέματα της Παιδείας και θα επεκταθεί από τις τηλεοπτικές άδειες, τον Καλογρίτσα και την Attica Bank μέχρι την οικονομία, την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως η ΝΔ δίνει τα ρέστα της και πως θα επικεντρώσει την αντιπολιτευτική της γραμμή στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών μια και βρίσκεται σε κρίση στρατηγικής.
Επισημαίνεται μάλιστα πως αν ο πρωθυπουργός προκληθεί από τον κ.Μητσοτάκη «θα απαντήσει με σκληρό τρόπο στις πολιτικές σκοπιμότητες της τελευταίας περιόδου».
Από την πλευρά της η ΝΔ θα επιμείνει στη γραμμή του ότι η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, αναφέροντας πως η ΝΔ αποτελεί μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία έχει διατυπώσει και μπορεί να εφαρμόσει ως κυβέρνηση μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, η οποία και ρεαλιστική και κοστολογημένη είναι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης