Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Απολογούμενος για τη διαπλοκή ο Τσίπρας - Στόχος του να διχάσει την κοινωνία και στην Παιδεία

Μητσοτάκης: Απολογούμενος για τη διαπλοκή ο Τσίπρας - Στόχος του να διχάσει την κοινωνία και στην Παιδεία
Η κοινωνία που μας ακούει σήμερα, ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το πώς θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία από ότι για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι είναι απολογούμενος για τη νέα διαπλοκή. 
«Κύριε Τσίπρα είστε απολογούμενος για τα ζητήματα της διαφάνειας και της διαπλοκής», τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κοινωνία που μας ακούει σήμερα, ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το πώς θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία από ότι για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την Παιδεία.
«Δεν θα μπω στον πειρασμό να αποπροσανατολίσω τη συζήτηση.
Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων.
Στόχος του Τσίπρα είναι να διχάσει και στην Παιδεία, μας γυρίζει στη δεκαετία του '80», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε 20 λεπτά για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, για να προσθέσει: Φαίνεται ότι ο λογογράφος σας έκανε λάθος και σας έδωσε την ομιλία προ τριών μηνών. Δεν έχετε ακούσε τίποτα το τελευταίο διάστημα για τις άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα. Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος.
Ο αρχηγός της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και λιγότερο στα θέματα της Παιδείας.
«Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας.
«Σκοπός δικός μας είναι να ενώσουμε» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη, με αφορμή τη χθεσινή θλιβερή επέτειο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κάποτε η αριστερά είχε ηγέτες όπως ο Χ. Φλωράκης και ο Λ. Κύρκος.
« Η σημερινή αριστερά έχει μια ηγεσία χωρίς αξίες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Δεν αναφέρατε στην ομιλία σας ούτε μία φορά την "αξιολόγηση". Στην Ελλάδα του κ.Φίλη αυτά προφανώς είναι περιττά, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι αώνιοι φοιτητές είναι κατά βάση φοιτητές που δεν ενδιαφέρονται.
Αυτή η πρακτική δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Ο κ.Φίλης ως αιώνιος φοιτητής μάλλον αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να στέλνετε ένα μήνυμα ωχαδελφισμού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας.
Τα μεταπτυχιακά ήταν μια ιστορία επιτυχίας τα τελευταία χρόνια, γιατί απελευθερώθηκαν από το δημόσιο
Αρκετά με την κρατική παρέμβαση σε έναν τομέα στον οποίο διακρίθηκαν τα πανεπιστήμια
Τα συμβούλια ιδρύματος στην 3βάθμια απαξιώθηκαν. Εχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε τέτοιους καθηγητές;
Σε αυτή την τυφλή πορεία σύγκρουσης που έχετε επιλέξει, δεν θα μπορούσε να μείνει απ'έξω η Εκκλησία, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την κόντρα για τη διδασκαλία των θρησκευτικών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρουμε άμεσα τα πρότυπα σχολεία, θα επιβάλουμε απόλυτη αξιοκρατία, με επιλογή περιφερειακών διευθυντών από το ΑΣΕΠ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης