Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ισχυρή η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, σε μια σειρά από τομείς

Τσίπρας: Ισχυρή η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, σε μια σειρά από τομείς
Ο κ. Γιουνσάν χαρακτήρισε «πολύ καλή» τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα
Με πολύ θερμά λόγια μίλησε για τη συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της σημερινής (4/10) συνάντησης που είχε με τον Λιού Γιουνσάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.
Στον σύντομο διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον κ. Γιουνσάν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, ότι γίνεται μετά τη δική του πρόσφατη επίσκεψη στο Πεκίνο, «που πιστεύω ότι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στη στρατηγική συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει».
«Μια συνεργασία που επεκτείνεται πια σε μια σειρά από τομείς, στις μεταφορές, την ενέργεια, τον πολιτισμό και θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί και συγκεκριμένοι σε όλους αυτούς τους τομείς, κάνοντας βήματα παραπέρα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιουνσάν χαρακτήρισε «πολύ καλή» τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα, προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως ο κ. Παυλόπουλος «ενδιαφέρεται πολύ για τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών μας»:
«Γι' αυτό πιστεύω ότι η επίσκεψή μου αυτή θα προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας - Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης