Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: O Τσίπρας το 2017 θα δραπετεύσει με εκλογές όπως ο Καραμανλής το 2009

Θεοχαρόπουλος: O Τσίπρας το 2017 θα δραπετεύσει με εκλογές όπως ο Καραμανλής το 2009
"H κυβέρνηση συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση", ανέφερε ο  προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Πρόωρες εκλογές μπορεί να προκληθούν από την ίδια την κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα που θα έχει προκαλέσει με την πολιτική της», ανέφερε ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday.
«Το πιο πιθανό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εντός του 2017 θα δραπετεύσει προκαλώντας εκλογές όπως ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής το 2009», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε  πως «η ΝΔ νομίζει ότι είναι το κόμμα της υπευθυνότητας και του αστικού πνεύματος.
Ένα υπεύθυνο όμως αστικό κόμμα δεν ζητάει κάθε μέρα εκλογές, αλλά καταθέτει την πρότασή του για μια άλλη πολιτική.
Ας το καταλάβουν όλοι και προπάντων οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, λύση για την χώρα δεν είναι ένας νέος γύρος ψευδαισθήσεων.
Λύση είναι η εθνική συνεννόηση».
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτιμά ότι «οι πολιτικές της κυβέρνησης δυστυχώς κινούνται προς την κατεύθυνση ελέγχου των θεσμών», συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα κινδυνεύει από τις πολιτικές εκείνες που τελικά οδηγούν στην κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.
«Σήμερα λύση δεν μπορεί να είναι η δημιουργία μίας νέας διαπλοκής που θα αντικαταστήσει την παλαιά διαπλοκή, αλλά η αξιοκρατία, το κράτος δικαίου, η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών», τόνισε.
Σχετικά με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο ίδιος ανέφερε ότι του προκάλεσε «θλίψη η αντιπαράθεση καφενειακού τύπου, ο διχαστικός λόγος και η τεχνητή πόλωση».
Όπως είπε, «οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης αντιπαρατέθηκαν στο ποιος είναι περισσότερο διαπλεκόμενος.
Είναι όμως και οι δύο κατώτεροι των περιστάσεων.
Απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και δυστυχώς ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς. Η κοινωνία βοά.
 Ανεργία, πλειστηριασμοί, οικονομικά αδιέξοδα.
Και αντί να αναζητούνται λύσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση».
Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και του τρόπου χορήγησής τους από την Πολιτεία, ανέφερε «ο κυνισμός του Πρωθυπουργού στην Βουλή όταν δήλωσε ευτυχής που έκλεισε στα καμαράκια τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ φανέρωσε την αλήθεια.
Το ολέθριο λάθος στο οποίο εγκλωβίστηκε η κυβέρνηση οφείλεται στην ρεβανσιστική αντίληψή της.
 Βεβαίως χρειάζεται να μπει τάξη σε ένα άναρχο τηλεοπτικό πεδίο και κακώς αυτό δεν είχε γίνει προηγουμένως.
Τάξη όμως δεν μπαίνει προκαλώντας το μαύρο σε βιώσιμους σταθμούς, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Τάξη δεν μπαίνει με μοναδικό κριτήριο το χρήμα και χωρίς την λειτουργία του ΕΣΡ».
Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται περίπου στα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου, ενώ είναι «θετικό ότι διατηρεί σε αυτό το πολωτικό κλίμα τις δυνάμεις της», όμως δεν έχει δημιουργηθεί δυναμική παρά την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, «για να υπάρξει δυναμική πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα που περιλαμβάνει την μετεξέλιξη και την υπέρβαση των σχημάτων μας, κρατώντας βέβαια τα πολλά θετικά που έχει προσφέρει ο ευρύτερος χώρος μας.
Με φυγή προς τα εμπρός και σύγχρονο λόγο χωρίς τις ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μίας νοοτροπίας δικαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης με όρους παρελθόντος».
Περαιτέρω, ανέφερε ότι οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενιαίου πόλου της Κεντροαριστεράς στη χώρα βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο, οι διεργασίες πρέπει να προχωρήσουν και τα βήματα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα και με σαφή κατεύθυνση.
Κατά τον ίδιο, «η έννοια της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα εμπεριέχει τη σοσιαλδημοκρατία με κύρια χαρακτηριστικά τις αναδιανεμητικές κοινωνικές πολιτικές, αλλά και την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη.
Στην κεντροαριστερά μαζί με την σοσιαλδημοκρατία συνυπάρχουν οι δυνάμεις του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς.
Η σύγχρονη κεντροαριστερά δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον κρατισμό και την κομματική κατάληψη του κράτους.
Η εκσυγχρονιστική προσέγγιση και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με την Ελλάδα ισότιμο και κανονικό κράτος μέλος της Ε.Ε. αποτελούν θεμελιώδη συστατικά της κεντροαριστεράς με βάση τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας.
Αυτή η περιγραφή ανταποκρίνεται σε αυτό που εκφράζουν όλες οι δυνάμεις του Σχετικά με το αν η κρίση που μοιάζει να δημιουργείται σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας θα προκαλέσει εξελίξεις, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «εξελίξεις μπορεί να προκαλέσει η αναποτελεσματικότητα της σημερινής κυβέρνησης.
Αν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενεργοποιηθεί εντός του 2017 ο κόφτης σε μισθούς και συντάξεις, όπως νομοθέτησε η κυβερνητική πλειοψηφία.
Το ΔΝΤ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα του χρέους και κατά των ελληνικών θέσεων στα μέτρα δογματικής λιτότητας.
 Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η χώρα μας είναι να πετύχει στην διαπραγμάτευση το καλύτερο αποτέλεσμα.
Πετυχαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο, υιοθετούνται οι θέσεις του ΔΝΤ για τα μέτρα και των ευρωπαίων εταίρων για το χρέος.
Και το κυριότερο είναι ότι δεν παρουσιάζεται κανένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι ο μόνος τρόπος υπέρβασης της κρίσης.
Καμία στρατηγική.
Προχειρότητα και αυταπάτες που οδηγούν σε επώδυνα μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης