Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Σαφές το μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων:  Σαφές το μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων
Ο Τσίπρας ελπίζει σε κάποια πρώτα μικρά βήματα εκ μέρους των δανειστών για μείωση του ελληνικού χρέους αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Στον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος  αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν να στείλει σαφές μήνυμα στους δανειστές ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει τα υπεσχημένα.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα του dpa αναφέρει ότι «το μήνυμα του Τσίπρα προς τους δανειστές είναι σαφές και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών».
«Προχωρώ στην υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων και μέτρων περικοπών».
Στον αντίποδα ελπίζει σε κάποια πρώτα μικρά βήματα εκ μέρους των διεθνών πιστωτών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση του ελληνικού χρέους.
Πάνω σε αυτό ακριβώς στηρίζει την μελλοντική πολιτική του: διότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής ΝΔ.
Στόχος του Τσίπρα είναι να πει εν ευθέτω χρόνω στους ψηφοφόρους ότι τα χειρότερα πέρασαν, ότι το ελληνικό χρέος έχει μειωθεί και πως προέχει πλέον η προσέλκυση επενδύσεων και η επιστροφή (της Ελλάδας) στις διεθνείς αγορές
Εάν βγει αυτός ο λογαριασμός, τότε παρατηρητές αναμένουν πρόωρες εκλογές ήδη την άνοιξη του 2017» επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Παράλληλα με τα διεθνή μηνύματα όμως, ο Τσίπρας επιχειρεί μέσω του ανασχηματισμού να βάλει τέλος και σε εσωτερικές διαμάχες», αναφέρει το dpa, παραπέμποντας στην εκπαραθύρωση του Ν. Φίλη που όπως σημειώνει «τα έβαλε με την κυριαρχούσα στην Ελλάδα Ορθόδοξη Εκκλησία» αλλά και του «μη δημοφιλή» Γ. Κατρούγκαλου που «προκάλεσε τη μήνη των συνταξιούχων όταν ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπήρχε άλλη μείωση συντάξεων, αλλά παρά ταύτα οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν την περασμένη εβδομάδα στα ΑΤΜ ότι οι συντάξεις τους μειώθηκαν έως και κατά 35%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης