Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η ανάπτυξη χρειάζεται ανασχηματισμό πολιτικής και όχι προσώπων

ΝΔ: Η ανάπτυξη χρειάζεται ανασχηματισμό πολιτικής και όχι προσώπων
«Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ιδεοληψία ούτε την ανικανότητα της Κυβέρνησης»
Στο γεγονός ότι η ανάπτυξη της χώρας δεν έρχεται με ανακύκλωση προσώπων, αλλά με ανασχηματισμό πολιτικής, αναφέρθηκαν η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων των μελών της νέας κυβέρνησης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων, η κοινή ανακοίνωση τονίζει ότι η κυβέρνηση αποστρέφεται τις μεταρρυθμίσει, τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα, καταστρέφοντας συστηματικά την πραγματική οικονομία, καθώς και ότι ο ανασχηματισμός «δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ιδεοληψία ούτε την ανικανότητα της κυβέρνησης».
Αναλυτικότερα, η κοινή δήλωση των δύο βουλευτών της ΝΔ:

«Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ιδεοληψία ούτε την ανικανότητα της Κυβέρνησης.
Η μεγάλη καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του ιδιωτικού χρέους, η χαμηλή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών χειρισμών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Η Κυβέρνηση αποστρέφεται τις μεταρρυθμίσεις, τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα, ταλαιπωρεί τους επενδυτές και καταστρέφει συστηματικά την πραγματική οικονομία.
Η αγορά ακόμα περιμένει τη νομοθεσία για τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των επενδύσεων, την ελάφρυνση του διοικητικού φόρου και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον ανταγωνισμό.
Η ανάπτυξη της χώρας δεν έρχεται με ανακύκλωση προσώπων, αλλά μόνο μέσα από το σωστό μείγμα πολιτικής με χαμηλότερη φορολογία, στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.
Όσον αφορά στις δηλώσεις του νέου Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με τα όσα έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν για το “παράλληλο νόμισμα” ας μην ξεχνά, ότι η πολιτική για την ανάπτυξη δεν σηκώνει και άλλα λάθη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης