Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για τις δηλώσεις Προβόπουλου στο Bankingnews - «Το 4ο μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ»

Τζανακόπουλος για τις δηλώσεις Προβόπουλου στο Bankingnews - «Το 4ο μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ»
Επικίνδυνο το πρόγραμμα της ΝΔ, επιδιώκει αποσταθεροποίηση ζητώντας συνεχώς εκλογές είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Το 4ο Μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να επιβάλει σκληρή λιτότητα. Αυτή τη στρατηγική δεν θα την επιτρέψουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στο bankingnews.gr,  ο οποίος μίλησε για 4ο Μνημόνιο. 
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. 
Όπως είπε, πρώτη προτεραιότητα είναι η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, δεύτερη η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τρίτη η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία και τέταρτη η διαρκής ενασχόλησης της κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στον κεντρικό στόχο για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η προσπάθειά μας για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό δελτίο με σεβασμό στη δικαιοσύνη και με διάθεση για συναινέσεις».
Ο κ.Τζανακόπουλος έβαλε κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι «το σχέδιο της είναι επικίνδυνο για την χώρα».
«Ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος που στηρίζει.
Επιδιώκει αποσταθεροποίηση ζητώντας συνεχώς εκλογές. 
Θέλει να βρει δικαιολογία για να εφαρμόσει σκληρό σύστημα περικοπών. 
Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει απολύσεις, περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. 
Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να ανταλλάξει τη διάλυση της κοινωνίας με ελάφρυνση του χρέους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε ότι «η ρύθμιση του χρέους είναι εφικτή χωρίς κοινωνική συντριβή που θέλει ο κ. Μητσοτάκης».
«Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε υλοποίηση του σχεδίου με όρθια την κοινωνία. 
Το 2019 ο λαός θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει τα πεπραγμένα με την καταστροφική πενταετία 2009-2014» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πολλές φορές δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αυτές που ρίχνουν κυβερνήσεις.
«Η κυβέρνηση τις λαμβάνει υπόψη αλλά δεν χαράσσει στρατηγική και ούτε λαμβάνει αποφάσεις με βάση αυτές» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε ερώτηση για το θέμα του χρέους μετά το χθεσινό Eurogroup είπε ότι «θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στις 5 Δεκέμβρη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα» ενώ τόνισε ότι «είναι μια συζήτηση που δεν θα λήξει σε μια ημέρα» προσθέτοντας ότι «βασικός στόχος να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε όσο περισσότερα μπορούμε στις 5 Δεκεμβρίου».
Ερωτηθείς για την περίπτωση του Νίκου Φίλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει την κυβερνητική πολιτική».
«Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίσει τα καταλληλότερα πρόσωπα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.
Εξάλλου το πότε και ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης».
Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής. 
Ο πρωθυπουργός αποφασίζει με βάση την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης