Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει προσέγγιση της ΝΔ με τους ΑΝΕΛ – Συμφωνούμε με Καμμένο για στράτευση στα 18

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει προσέγγιση της ΝΔ με τους ΑΝΕΛ – Συμφωνούμε με Καμμένο για στράτευση στα 18
Αν όλα πάνε καλά στη διαπραγμάτευση για τον Τσίπρα, η Ελλάδα θα βρεθεί εκεί που ήταν το Μάιο του 2014 είπε ο κ.Γεωργιάδης
Την θέση ότι οι εποχές είναι δύσκολες σε πολλά επίπεδα διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ συμφωνεί με την θέση Καμμένου περί υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 έτη.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι με τη θέση αυτή φέρεται να συμφώνησε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο οποίος, όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης, «όχι μόνο δεν διαφώνησε, αλλά και φαίνεται ότι υπερθεμάτισε με το νεύμα της κεφαλής του».
«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης.
Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό…
Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και με τον νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του».
Πάντως ο κ.Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προσέγγιση της ΝΔ με τους ΑΝΕΛ και τους Καμμένους, αναφέροντας ότι η ΝΔ είναι κατά του λαϊκισμού.
«Αν ζητήσει συγγνώμη από τον Σαμαρά, τους τότε υπουργούς, τους τότε βουλευτές και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εξύβριζε τότε τι να σας πω…
Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σχολίασε και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Erdogan για τη Συνθήκη Λωζάνης.
«Ο Erdogan έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού…
Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ στηρίζει τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στις προσπάθειες του για επίλυση του Κυπριακού.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι αν όλα πάνε για τον Τσίπρα η Ελλάδα θα καταφέρει να βρεθεί εκεί που ήταν το Μάιο του 2014, δηλαδή όπως είπε, «μιλάμε για τρία χαμένα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης