Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Τσίπρα με Trump - Στο επίκεντρο η συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας - Τι ειπώθηκε

Επικοινωνία Τσίπρα με Trump - Στο επίκεντρο η συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας - Τι ειπώθηκε
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ.Trump για την εκλογική του νίκη 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Donald Trump.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ.Trump για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.
Η διάρκειας 20 λεπτών τηλεφωνική συνομιλία έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.
«Παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είμαι μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού λαού και των μεγάλων προσπαθειών που καταβάλλονται για την έξοδο από την κρίση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Trump στον Έλληνα πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας ότι παρακολούθησε την πρόσφατη επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου Barack Obama στην Αθήνα.
«Θεωρώ ότι η δουλεία που κάνει η ελληνική κυβέρνηση και οι προσπάθειες που καταβάλλει είναι εξαιρετικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Trump, προσθέτοντας πως η επίσκεψη του κ.Obama ήταν ένα γεγονός με τεράστια σημασία, με τον Αλέξη Τσίπρα στον συνομιλητή του το σταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης, συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα και ο ρόλος της χώρας μας στην αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης.
Μάλιστα, ο Donald Trump τόνισε στον κ. Τσίπρα πως αμέσως μετά την ορκωμοσία του θα δρομολογήσει με πρωτοβουλία του και μία κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι στο επιτελείο του υπάρχουν αξιόλογοι Ελληνοαμερικανικοί.
Τέλος συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης