Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση της Κομισιόν στο ΔΝΤ: Απόλυτα αξιόπιστο το ελληνικό πρόγραμμα

Η απάντηση της Κομισιόν στο ΔΝΤ: Απόλυτα αξιόπιστο το ελληνικό πρόγραμμα
Όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίσουν αυτά τα επιτεύγματα υποστήριξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Annika Breidhardt
Τη θέση ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι απόλυτα αξιόπιστο διατύπωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Annika Breidhardt, η οποία κληθείσα να σχολιάσει τις απόψεις των αξιωματούχων του ΔΝΤ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
«Διαβάσαμε προσεκτικά την ανάρτηση των αξιωματούχων του ΔΝΤ.
Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί πιστεύουν ότι οι πολιτικές στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕSM είναι συμπαγείς και μπορούν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και στις αγορές.
Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και είναι εντός τροχιάς για να εκπληρώσει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους.
Είναι αναγκαίο όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίσουν αυτά τα επιτεύγματα» υποστήριξε η Annika Breidhardt.
Αναφερομένη στην αποστολή στην Αθήνα, σημείωσε πως «προσωπικό από όλα τα θεσμικά όργανα βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση».
«Δεδομένης της προόδου που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σύντομα εάν όλες οι πλευρές εμπλακούν στις συζητήσεις εποικοδομητικά», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο να αποφανθεί εάν το πρόγραμμα είναι αξιόπιστο, σε συνέχεια των αμφιβολιών του ΔΝΤ, η Annika Breidhardt ανέφερε πως το ελληνικό πρόγραμμα έχει περάσει από «λεπτομερείς ελέγχους από το Eurogroup και από άλλους θεσμούς, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο».
«Το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητο και έγκειται σε αυτούς να αποφασίσουν τι θέλουν να ελέγξουν, καθώς σε γενικές γραμμές η εντολή τους σχετίζεται με την τοποθέτηση έναντι των δημοσιονομικών πολιτικών που αφορούν συνολικά την ευρωζώνη» τόνισε η Annika Breidhardt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης