Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση – Χωρίς απειλές και με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία

Τσίπρας: Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση – Χωρίς απειλές και με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία
Όλες οι πλευρές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους υποστήριξε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής
Την θέση ότι «είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση» διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
«Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω με πολλούς συναδέλφους χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας» είπε ο κ.Τσίπρας αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Συνόδου ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε δύσκολους και ευαίσθητους καιρούς για την Ευρώπη στο σύνολό της».
«Πρέπει να διατηρήσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αλλά την ίδια στιγμή να ξεπεράσουμε τις απειλές.
Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις προκειμένου να μοιραστούμε το βάρος και την ευθύνη.
Συγχρόνως πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλες οι πλευρές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αποφύγουμε τα εμπόδια, βελτιώνοντας τη θέση μας στο μέλλον» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Mark Rutte και με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Theresa May.
Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση το απόγευμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande ενώ αύριο θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την καγκελάριο Angela Merkel, τον αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel και με τις πολιτικές ηγεσίες των Πρασίνων και της Αριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης