Τελευταία Νέα
Πολιτική

Merkel προς Τσίπρα: Θα ενημερωθώ από τους Θεσμούς για το κόστος των κοινωνικών παροχών σας

Merkel προς Τσίπρα: Θα ενημερωθώ από τους Θεσμούς για το κόστος των κοινωνικών παροχών σας
Η γερμανίδα καγκελάριος έδειξε να αγνοεί τι είναι αυτές οι κοινωνικές παροχές της κυβέρνησης 
Οι παροχές της κυβέρνησης με το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Αλ. Τσίπρα με την A. Merkel.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα η γερμανίδα καγκελάριος απέφυγες να «μαλώσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό για την «αυθαίρετη» κίνησή του όμως του ξεκαθάρισε ότι «γι αυτό θα κρίνουν οι θεσμοί από τους οποίους περιμένει να μάθει το κόστος των παροχών του».
Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά την στάση της χώρας της για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Από τη πλευρά του ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με το ελληνικό πρόγραμμα.
Μας προβληματίζει επίσης η στάση που κρατά στη διαπραγμάτευση».
Η απάντηση της A. Merkel ήταν «ξέρεις ποια είναι η θέση μας για το ΔΝΤ (σ.σ. θέλει να παραμείνει γιατί αυτό έχει υποσχεθεί στους Γερμανούς βουλευτές). Αλλιώς θα πρέπει να πάω στη γερμανική Βουλή και δεν θέλω να το κάνω αυτό».
Αναφερόμενος στα πρόσθετα μέτρα ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνησή δεν θα ψηφίσει μέτρα για το 2019 και το 2020 λέγοντας ότι «αυτό είναι ξεκάθαρο και θέλω να γίνει σαφές»
Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση» ενώ εξέφρασε την απορία της για το τι είναι τα «τα κοινωνικά μέτρα στήριξης των αδυνάμων» με τον πρωθυπουργό να την ενημερώνει για τις παροχές που εξήγγειλε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης