Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη: Η ΝΔ θα υπέγραφε γονυπετής ότι θα της ζητούσαν οι δανειστές – Δεν πάμε σε εκλογές

tags :
Βάκη: Η ΝΔ θα υπέγραφε γονυπετής ότι θα της ζητούσαν οι δανειστές – Δεν πάμε σε εκλογές
Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και θα κλείσει χωρίς προληπτικά μέτρα τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Βάκη, η οποία υποστήριξε ότι έτσι και ερχόταν στην εξουσία η ΝΔ «θα υπέγραφε γονυπετής ό,τι θα υποδείκνυαν οι δανειστές γονατίζοντας τον λαό».
«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και θα κλείσει χωρίς προληπτικά μέτρα.
Ας ηρεμήσουμε και ας μην μετατρέπουμε μία στασιμότητα που διαφάνηκε στο περασμένο Eurogroup σε σενάρια περί εμπλοκής και εσωτερικών εξελίξεων» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Βάκη, αναφέροντας πως οι δηλώσεις από την Κομισιόν ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί επιθυμούν το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που έλαβε ο ESM, διαψεύδουν «τα σενάρια ότι υπάρχει ενιαία στάση μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ».
Ερωτηθείσα σχετικά με το επαναλαμβανόμενο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές,  η κα.Βάκη υποστήριξε ότι στο υποθετικό σενάριο κατά το οποίο γίνονταν εκλογές και αναλάμβανε η ΝΔ τη διακυβέρνηση, «γονυπετής θα υπέγραφε ό,τι θα ζητούσαν οι δανειστές».
«Η ΝΔ διαχειρίστηκε δύο μνημόνια και δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ.
Ενδεικτικό είναι ότι η ΝΔ καταψήφισε το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους ενώ στη «συμφωνία αλήθειας» γίνεται λόγος για «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».
Είναι σαφές ότι η «συνταγή» της ΝΔ είναι  να εξαερωθούν οι συντάξεις, να πέσει το αφορολόγητο και να μειωθούν οι φόροι μέσω απολύσεων.
Απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις είναι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» υπογράμμισε η κα.Βάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης