Τελευταία Νέα
Πολιτική

Breidthardt (Κομισιόν): Αναγκαίο να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση – Εργαζόμαστε εντατικά με την Ελλάδα

Breidthardt (Κομισιόν): Αναγκαίο να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση – Εργαζόμαστε εντατικά με την Ελλάδα
Ο κανονισμός του ESM προβλέπει τη συνεργασία με το ΔΝΤ «όπου είναι δυνατό» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν
Την θέση ότι η Κομισιόν συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές για το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό διατύπωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Annika Breidthardt.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης τύπου στις Βρυξέλλες και στον απόηχο της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, η Breidthardt επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης του ΔΝΤ για το άρθρο 4.
Η προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους για να γίνει αυτό πραγματικότητα», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Ερωτηθείσα για το εάν είναι αναγκαία η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Breidthardtυποστήριξε ότι ο κανονισμός του ESM προβλέπει τη συνεργασία με το Ταμείο «όπου είναι δυνατό»,.
Όπως είπε, το ΔΝΤ τον περασμένο Δεκέμβριο επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιό του τη συμφωνία ενός τρίτου προγράμματος με την Ελλάδα.
Κληθείσα να σχολιάσει τις διαφωνίες εντός του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «συνεχίζει να πιστεύει πως οι συμφωνίες που εφαρμόζει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος είναι αξιόπιστες και φιλόδοξες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης