Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Αυτά που δεν υπογράφει σήμερα η κυβέρνηση, θα τα υπογράψει την άνοιξη – Τεράστια η πιστωτική ασφυξία

Θεοδωράκης: Αυτά που δεν υπογράφει σήμερα η κυβέρνηση, θα τα υπογράψει την άνοιξη – Τεράστια η πιστωτική ασφυξία
Το εδώ και τώρα εκλογές είναι αδιέξοδο, πρέπει η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι αυτά που δεν υπογράφει σήμερα η κυβέρνηση, θα τα υπογράψει την άνοιξη όταν η πιστωτική ασφυξία θα είναι τεράστια διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει για την χώρα είναι να κλείσει η αξιολόγηση.
Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως το αίτημα για «εδώ και τώρα εκλογές» είναι αδιέξοδο.
«Δεν πρέπει να ζει η χώρα σε μια εσαεί προεκλογική ατμόσφαιρα.
Το "εδώ και τώρα εκλογές" είναι αδιέξοδο.
Τα μαγαζάκια των υπουργών και των υποψήφιων υπουργών δεν είναι το σημαντικότερο σε αυτή τη χώρα, το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο όταν φώναζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, “δώστε μας τη χώρα να την οδηγήσουμε σε ασφαλή λιμάνια” κι είδατε τι πάθαμε.
Τώρα μας λένε το ίδιο και οι άλλοι.
Πρέπει η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα και μετά αν νιώσουμε ασφαλείς συζητάμε τα υπόλοιπα» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «δεν θα είναι προς όφελος της χώρας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
«Όταν δίνεις πολύ αέρα στα παλιά κόμματα εξουσίας, επιστρέφει ο κακός τους εαυτός» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστηρίζοντας πως προέχει να κλείσει η αξιολόγηση.
Ήμουν υπέρ του γρήγορου “χτυπήματος” το φθινόπωρο αλλά ο κ.Τσίπρας μπήκε στη λογική να τραβήξουμε τη διαπραγμάτευση στα άκρα και τους κουράσουμε τους δανειστές.
Τώρα ξυπνάνε οι ακραίοι του συστήματος και έχουν διάφορες παράλογες απαιτήσεις.
Αυτό είναι προϊόν ενός λαθεμένου σχεδιασμού διαπραγμάτευσης» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ως ανίκανη που αυτοσχεδιάζει.
Αναφερόμενος στην προκλητική αδιαφορία που δείχνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του υφ. Εργασίας, Τ. Πετρόπουλου.
«Χθες βγήκε ο αρμόδιος υπουργός και είπε ότι έχουν τρόπο αντίδρασης οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν δεν πληρώνουν τις εισφορές τους οι εργοδότες και ότι αυτός ο τρόπος είναι να καταγγείλουν τη σύμβασή τους.
Ο αρμόδιος υπουργός δεν γνωρίζει καν ότι δεν υπάρχει σύμβαση για την πλειονότητα αυτών των ανθρώπων.
Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση από ανίκανους που αυτοσχεδιάζουν» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Σχετικά με το τι θα ψηφίσει το Ποτάμι στη Βουλή από τα νέα μέτρα ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι αν κάποια από αυτά είναι προς το συμφέρον της χώρας θα υπογραφούν αλλά παράλληλα τόνισε ότι το Κίνημα δεν θα πάρει το βάρος μίας διαπραγμάτευσης που δεν έκανε.
Ερωτηθείς για την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου - Ραγκούση – Φλωρίδη, ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι επιδιώκει τις συνεργασίες και θα συνεχίσει να το κάνει για να δώσει διέξοδο στη χώρα, πάνω σε συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης