Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Από τη «σιγή ασυρμάτου» στην ομολογία ενοχής

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Από τη «σιγή ασυρμάτου» στην ομολογία ενοχής
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ερωτήματα σχετικά με τη χρήση προσωπικών δεδομένων στην εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών» που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ
Να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά την απάντηση της ΝΔ για το θέμα με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.
Απαντώντας στη ΝΔ για την ανακοίνωση που εξέδωσε επί του θέματος, κάνει λόγο για «σπάνια δημόσια και πανηγυρική ομολογία παράνομης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών».
Αναφέρει ότι η ανακοίνωση της και η επίκληση των σχετικών διατάξεων αποδεικνύει ότι πρόκειται για «απόδειξη ότι οι παραβάσεις αυτές έγιναν από τη Νέα Δημοκρατία εν γνώσει του παράνομου χαρακτήρα τους».
«Από τη "σιγή ασυρμάτου" στην ομολογία ενοχής», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ερωτήματα σχετικά με τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σχετικά με την εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών» που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ.
Συγκεκριμένα τα ερωτήματα είναι τα εξής:
– Διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών;
– Έχει ενημερώσει την αρμόδια Αρχή (Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) για τη διατήρηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
– Κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση, και διάδοση των προσωπικών δεδομένων;

Η απάντηση της ΝΔ

Ωστόσο δεν άργησε η απάντηση από την ΝΔ.
«Όταν στον ΣΥΡΙΖΑ η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι μικροκομματικές λογικές συναντιούνται με τις ιδεοληψίες και τη μανιώδη δίψα για εξουσία, προκύπτουν εκτρώματα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ.
«Προφανώς ενοχλούνται από την πρωτόγνωρη συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, στη διαμόρφωση του προγράμματος και στις δράσεις της παράταξης» τόνισε η ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης