Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Το μήνυμα Μητσοτάκη στο Βερολίνο θα είναι ότι οι δανειστές υπερβάλλουν

Χατζηδάκης: Το μήνυμα Μητσοτάκη στο Βερολίνο θα είναι ότι οι δανειστές υπερβάλλουν
Ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρόταση της ΝΔ για λιγότερους φόρους και για άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση ότι κατά τις επαφές του στο Βερολίνο με την καγκελάριο Merkel και τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, W. Schaeuble ο Κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι οι δανειστές υπερβάλλουν και ότι θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
«Εμείς δεν μιλάμε με άλλο τρόπο έξω και με άλλο μέσα.
Το μήνυμα που θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι χωρίς αμφιβολία οι δανειστές υπερβάλλουν.
Θα σταθεί στα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία δυσκολεύουν την προσπάθεια για ανάταξη της οικονομίας.
Θα στείλει το μήνυμα, να βάλουν οι δανειστές νερό στο κρασί τους και θα παρουσιάσει τη θέση της ΝΔ, που είναι λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χατζηδάκης.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης θα υποστηρίξει το μοντέλο Ιρλανδίας – Κύπρου, θα τονίσει ότι υπάρχει δυνατότητα για την Ελλάδα να φύγει μπροστά και θα υπογραμμίσει το γεγονός ότι οι δανειστές πολλές φορές υπερβάλλουν και το μείγμα πολιτικής που προτείνουν είναι ατελέσφορο.
Ερωτηθείς για το Grexit, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν είναι λύση.
«Η κυβέρνηση με τον λαϊκισμό της βάζει βούτυρο στο ψωμί της βόρειας Ευρώπης που τάσσεται με την άποψη ότι δεν μπορούμε στο ενιαίο νόμισμα» είπε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι τα νέα σκληρά μέτρα που ζητούνται δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της υπερβολής των δανειστών αλλά και των παραλείψεων και λαθών της κυβέρνησης.
«Με τσάμπα μαγκιές και λαϊκισμό δεν προχωρά η χώρα [...]
Τα τελευταία δύο χρόνια, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης, η χώρα πάει πίσω» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης αναφέροντς πως «η ΝΔ έχει θέσει θέμα πολιτικής αλλαγής εδώ και καιρό και αυτό γιατί ο λογαριασμός κάθε μέρα ανεβαίνει».
«Η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση ή όχι.
Σημασία δεν έχει τι θέλουμε εμείς.
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θέλει να την κλείσει.
Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης την τελευταία διετία το πράγμα πηγαίνει προς τα πίσω όχι μόνο στο επίπεδο των νοικοκυριών [...]
Το 2014 με εμάς, τους τρισκατάρατους, η χώρα δεν είχε capital control, είχαμε στροφή στην ανάπτυξη και είχαμε βγει δοκιμαστικά στις αγορές.
Τώρα δεν τα έχουμε όλα αυτά και επέστρεψαν τα σενάρια για Grexit» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει μαγική λύση για την έξοδο από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης