Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπγιάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Οι ελαφρύνσεις να πάνε στη μείωση του ΦΠΑ, των φορολογικών συντελεστών και των έμμεσων φόρων

tags :
Μπγιάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Οι ελαφρύνσεις να πάνε στη μείωση του ΦΠΑ, των φορολογικών συντελεστών και των έμμεσων φόρων
Με τα αντίμετρα ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξει το μείγμα πολιτικής για την ελληνική οικονομία είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως οι όποιες ελαφρύνσεις στο πλαίσιο των αντίμετρων που θα υπάρξουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς, θα πρέπει να κατευθυνθούν στη μείωση του ΦΠΑ, των φορολογικών συντελεστών αλλά και των έμμεσων φόρων έτσι ώστε το όφελος να φανεί στην κατανάλωση και στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μπγιάλας.
«Με την συμφωνία για το τέλος της λιτότητας και την  διαφορετική κατανομή των βαρών και των ελαφρύνσεων από τα «αντίμετρα», ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξει το μείγμα πολιτικής για την ελληνική οικονομία προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη» είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Μπγιάλας.
«Το πλαίσιο εντός του οποίου συνεχίζεται από σήμερα η διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια έχει ήδη προσδιοριστεί και θα πρέπει να οριστικοποιηθεί γρήγορα το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, να αποκρυσταλλωθεί και να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Οι δανειστές επιμένουν στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, με μείωση αφορολόγητου.
Με την συμφωνία για τα αντισταθμιστικά μέτρα, θα υπάρξει μηδενικό δημοσιονομικό κόστος, καθώς η Ελλάδα έχει πείσει ότι είναι σωστές οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη 2,7% του ΑΕΠ και πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ φέτος.
Τα αντισταθμιστικά που θα λειτουργήσουν εξισοροπιστικά για μία πιθανή μείωση αφορολόγητου θα έπρεπε να πάνε στο σύνολό τους στη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών, στην μείωση των έμμεσων φόρων στην κατανάλωση, που επιβαρύνουν όλους εξίσου, ώστε το μεγαλύτερο όφελος να έχουν οι ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα προτιμούσα να πάνε εκεί, παρά στον ΕΝΦΙΑ, που είναι φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας» υποστήριξε ο κ.Μπγιάλας, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια μειώσεων στις συντάξεις, όπου η κατάσταση είναι οριακή πέραν ελάχιστων περιπτώσεων.
«Έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα έχουμε τελειώσει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεκτιμώντας τις τελευταίες τοποθετήσεις των δανειστών και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης