Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 16:00 ενημερώνει τη Βουλή ο Τσακαλώτος για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Στις 16:00 ενημερώνει τη Βουλή ο Τσακαλώτος για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του υπ. Οικονομικών ύστερα από τα πυρά της αντιπολίτευσης
Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών επανεκκινούν και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για να δουν το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση και με τι απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών, ο κ.Τσακαλώτος θα ενημερώσει τη Βουλή για το τι ακριβώς προβλέπουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι η ενημέρωση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων και των σφοδρών επικρίσεων που ασκήθηκαν από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες κατηγορούσαν τόσο τον κ.Τσακαλώτο όσο και τον κ.Χουλιαράκη ότι απέφυγαν να εμφανιστούν δημόσια και να παρουσιάσουν τι συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, κατηγορώντας τους για ηθελημένη αφωνία.
Σε αυτές τις αιτιάσεις ο κ.Τσακαλώτος είχε απαντήσει ότι δεν εξαφανίστηκε και ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη δώσει απαντήσεις και είχε παρουσιάσει το περίγραμμα των όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup.
Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του κ.Τσακαλώτου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει απαντήσεις τόσο στο πώς θα εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα και τα αντίμετρα, τα οποία θα επιφέρουν το περίφημο μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα όσο και στο εάν επήλθε επί της ουσίας συμφωνία στο Eurogroup, η οποία σημαίνει και το τέλος της λιτότητας, όπως τουλάχιστον την παρουσίασαν κάποια στελέχη και υπουργοί της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης