Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει με φόντο τις διαπραγματεύσεις το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα – Στο επίκεντρο ανάπτυξη και ανεργία

Συνεδριάζει με φόντο τις διαπραγματεύσεις το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα – Στο επίκεντρο ανάπτυξη και ανεργία
Στις 10:30 η συνεδρίαση
Με φόντο την εμπλοκή που καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών συνεδριάζει σήμερα στις 10:30 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Αν και στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, είναι προφανές πως θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες στο μέτωπο της αξιολόγησης.
Κύριο μέλημα της κυβέρνησης μέσω του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, είναι αφενός η μείωση της ανεργίας και αφετέρου η στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη.
Ενδεικτικές άλλωστε της ανάγκης της κυβέρνησης να στρίψει την ελληνική οικονομία προς την ανάπτυξη είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ο οποίος μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian, υποστήριξε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα σοκ ανάπτυξης.
 «Θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης, η οποία θα εστιάζεται εντελώς στην προώθηση επενδύσεων και τη μείωση ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή στο 8% τα επόμενα δέκα χρόνια» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης