Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Εάν ήρθε το τέλος της λιτότητας γιατί η κυβέρνηση δεν κλείνει την αξιολόγηση;

Χατζηδάκης: Εάν ήρθε το τέλος της λιτότητας γιατί η κυβέρνηση δεν κλείνει την αξιολόγηση;
Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, τόσο αυξάνεται ο λογαριασμός τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή προκειμένου η νέα κυβέρνηση να πάει την χώρα μπροστά επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διοικητική ανεπάρκεια και απέχθεια στις διαρθρωτικές αλλαγές.
«Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσο αυξάνεται ο λογαριασμός και για την επόμενη κυβέρνηση, αλλά και για τη χώρα.
Βλέπω μια θεμελιώδη αντίφαση μετά το προηγούμενο Eurogroup.
Κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πανηγύρισαν ότι ήρθε το τέλος της λιτότητας.
Εάν λοιπόν ήρθε το τέλος της λιτότητας διερωτώμαι για ποιον λόγο δεν κλείνουν την αξιολόγηση;
Πώς γίνεται να συμβαίνουν ταυτοχρόνως και τα δύο;
Από τη μια πανηγυρισμοί για μια πολύ μεγάλη νίκη στο Eurogroup και από την άλλη πλευρά συνέχιση της μάχης εναντίον των ξένων, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν τη λιτότητα στην Ελλάδα.
Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο.
Και νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση, περισσότερο από την ουσία, ασχολείται με ένα παιχνίδι φθηνών εντυπωσιασμών» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χατζηδάκης.
Ερωτηθείς για το σημερινό άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.
«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω πια τις εξελίξεις, διότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση.
Ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στα μέσα Νοεμβρίου, μας έλεγε ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση, όχι ότι στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση.
Σήμερα, κατά σύμπτωση πάλι στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός μας λέει ότι τις επόμενες ημέρες, αμέσως, μέσα στον Μάρτιο, στις αρχές Απριλίου, όλα θα πάνε καλά και θα κλείσει η αξιολόγηση.
Τι να σας πω, ρωτήστε την κυβέρνηση.
Εγώ εκείνο το οποίο βλέπω είναι ότι, ενώ εκτυλίσσονται όλα αυτά τα οποία περιέγραψα, την ίδια στιγμή η οικονομία πάει προς τα πίσω.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2016 η οικονομία ξαναγύρισε σε ύφεση και μάλιστα ήταν το χειρότερο τρίμηνο απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι της τελευταίας εικοσαετίας σε οπισθοδρόμηση, μόνο μέσα σε ένα τρίμηνο.
Έχουμε εκροή καταθέσεων και πάλι, άνοδο των κόκκινων δανείων.
Η καθυστέρηση τελικά ακόμα και αν οδηγήσει οριακά σε κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα εδώ και εκεί τελικά τα όποια ικανοποιητικά αποτελέσματα και να υπάρξουν θα εξουδετερωθούν με την οπισθοδρόμηση της οικονομίας που θα στείλει ένα βαρύτερο λογαριασμό σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» είπε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο για να μην πέσει η χώρα στα βράχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης